Vellykket møde på halvvejen

Et par af deltagerne fra Hobro er her på vej op mod Industriarbejdermuseet i Vemork ved Rjukan, hvis kraftstation fra 1911 blev regnet for at være verdens største. Privatfoto
4. oktober 2016 06:10

Gennem flere år har medlemmerne af Hobro Y’s Men’s Club jævnligt mødtes med medlemmerne i den norske venskabsklub i Gjövik.

I år fandt venskabstræffet sted cirka midtvejs mellem de to byer - nærmere bestemt i Rjukan i det sydlige Norge - og det viste sig at være en god idé.

- På den måde var begge parter "på udebane", og alle oplevede noget, de ikke før havde set, rapporterer Niels Ole Ladefoged fra Y’s Men’s Club’en i Hobro.

De norske værter fra Gjövik-klubben havde lagt et varieret program for de himmerlandske gæster. Det omfattede bl.a. et besøg på byens kendte Hydrogenfabrik, som under anden verdenskrig blev besat af tyskerne.

Der var også besøg på Industriarbejdermuseet i Vemork, hvis kraftstation fra 1911 var verdens største. En tur med en svævebane, kaldet "Krossobanen", førte deltagerne op i en højde på 886 meter over havet og herfra var der i strålende solskin en betagende udsigt over Hardangervidda og op til Gaustatoppen.

Hjemturen til Hobro gik over Hardangervidda gennem masser af hårnålesving, og undervejs var der også tid til et besøg i Norges ældste stavkirke i Heddal fra 1200.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...