Jammerbugt

Vemodigt farvel til badehotel

Indehaver Lise Emborg fældede en tåre, da hun holdt afskedsreception på Svinkløv Badehotel efter 22 år

13
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Maden var af ypperste kvalitet til receptionen. Der blev trakteret med jomfruhummer, østers, salater, porchetta og rødtunge. Foto: Lars Pauli

JAMMERBUGT:Solen var bestilt til at skinne, så det gjorde den, da Svinkløv Badehotel tirsdag sagde farvel til 65-årige Lise Emborg, der stoppede efter 22 års ejerskab.

Der blev krammet, grint og grædt til den store guldmedalje, da gæsterne stod i kø for at udveksle ord og minder med Lise Emborg, som tog imod i foyeren sammen med sin mand Jens Hostrup.

Det blev et farvel med blandede følelser:

- Det går lige i hjertet på mig. Jeg glæder mig til friheden, men ved, at jeg kommer til at savne personale og gæster, sagde Lise Emborg med tårer i øjenkrogene.

Vemodigheden blev for stor, så da gæsterne havde sat sig og fået lidt at spise, valgte hun valgte at uddele sin tale på tryk for ikke at få alt for fugtige øjne. I talen takkede hun personale, gæster og håndværkere, som alle har skabt et unikt sted.

- Jeg elsker det her hus og det liv, der skabes her, der er så meget livgivende mellem mennesker her i huset, sagde Lise Emborg.

Det er et traditionsrigt sted, som Lise Emborg tager afsked med. Det 90 år gamle badehotel har mange faste gæster, der kommer igen år efter år. Belægningsprocenten er på 95, så økonomien er også i orden.

Hotellet overgår til en erhvervsdrivende fond med en bestyrelse, som forestår vedligeholdelsen. Svinkløv Badehotel skal fremover forpagtes af stedets kok, Kenneth Hansen og hans kæreste Louise.

Kenneth Hansen hører til i den gastronomiske elite. Han deltog i år i Bocuse d’Or, det uofficielle kokke-VM, hvor han hjemtog en flot 6. plads.

Afskedsreceptions gæster fik lov at smage på den nye forpagters evner, hvor de blev trakteret med østers, jomfruhummer, muslinger, rødtunge, blæksprutte og porchetta, som smeltede både tunger og hjerter hos de mange hundrede, der kiggede forbi på dagen.

Lise Emborg føler, at stedets skæbne er lagt i trygge hænder:

- Jeg er overbevist om, at Kenneth og Louise kan løfte opgaven, de har den kærlighed til huset, der skal til, sagde Lise Emborg.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst