Ven af Putin spiller central rolle i overførsel via Danske Bank

En person nær Ruslands præsident har overført penge via Danske Banks skandaleramte estiske filial.

Vladimir Putins datters gudfar er kommet ind i sagen om Danske Banks hvidvask af milliarder gennem filialen i Estland. Foto: Pavel Golovkin/Ritzau Scanpix

Vladimir Putins datters gudfar er kommet ind i sagen om Danske Banks hvidvask af milliarder gennem filialen i Estland. Foto: Pavel Golovkin/Ritzau Scanpix

Sergej Roldugin, der er gudfar til den russiske præsident Vladimir Putins datter, er blevet forbundet til et firma, som skulle have modtaget 6,5 millioner euro - 48,42 millioner kroner - fra Danske Banks skandaleramte estiske filial.

Det skriver dagbladet Børsen.

Børsen er kommet i besiddelse af kontoudtog, som viser, at der i 2008 blev overført 6,5 millioner euro fra en konto i banken til selskabet Delco Networks.

Ifølge lækkede papirer fra advokatfirmaet Mossack Fonseca, de såkaldte Panama Papers, er firmaet tæt knyttet til Sergej Roldugin.

Firmaet er yderligere sat i forbindelse med den såkaldte Magnitskij-sag. Her blev 230 millioner dollar - 1452 millioner kroner - angiveligt stjålet fra den russiske stat og ført ud af Rusland gennem flere internationale banker.

Ifølge dokumenter, der blev offentliggjort i forbindelse med Magnitskij-sagen, var begrundelsen for overførslen fra Danske Bank-kontoen til Delco Networks, at den var betaling for et aktiekøb.

En begrundelse, der også er blevet brugt i en række andre transaktioner relateret til sagen.

Danske Bank har ikke over for Børsen ønsket at kommentere transaktioner foretaget af kunder i den estiske filial.

Men pressechef Kenni Leth understreger dog i et mailsvar til avisen, at Danske Bank forsat ønsker at komme til bunds i sagen og derfor har igangsat en grundig undersøgelse af alle kunder i filialen fra 2007-2015, som banken nu afventer resultaterne fra.

Da Panama Papers-skandalen eksploderede, afviste Sergej Roldugin over for flere russiske og internationale medier, at de penge, han havde modtaget, skulle stamme fra kriminalitet.

Han sagde i stedet, at pengene kom fra venner. Også Vladimir Putins fætter Igor Putin og den russiske efterretningstjeneste er tidligere af Berlingske blevet sat i forbindelse med Danske Banks estiske filial, som de angiveligt brugte til hvidvask.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.