Ven med vægten

Sygdomme 22. september 2002 08:00

BRØNDERSLEV: - Jeg har været tyk fra dag ét og spiste som lille kartofler som en voksen mand. Heidi Lloyd har efter eget udsagn spist helt abnormt meget hele sit liv med overvægt til følge. - Da jeg kom på efterskole som 13-årig, vejede jeg 110 kilo, fortæller hun, der nu for alvor har indledt kampen henimod idealvægten på 75-80 kg. Piller, hospital, selvhjælpsgruppe, terapi og utallige slankekure er noget af det, der gennem årene skulle få bugt med de overflødige kilo. Og forgæves var det ikke altsammen. De tabte kilo kom imidlertid snart på igen i følge med endnu flere af slagsen, så nålen på vægten en overgang stillede sig på 30 kilo højere end nu. Vægtkonsulent 27-årige Heidi er en af de knap 200 kvinder på Brønderslev-egnen, der følger vægtkonsulenternes opskrift på ændrede kostvaner og hver uge stiller op til vejning på Hotel Phønix hos vægtkonsulent Charlotte Østenbæk. Og ved at følge vægtkonsulenternes opskrifter er det foreløbig blevet til et minus på godt fire et halvt kilo på fire uger, så vægten nu er tilbage på 13 års stadiet. Over halvanden kilo om ugen, tabte Heidi Lloyd de første tre uger. - Men sidste weekend drak jeg alkohol, og det gik ud over vægttabet, selvom jeg ikke spiste anderledes, end jeg plejer. Og det har jeg så lært af. Menu'en ifølge vægtkonsulenterne står blandt andet på frugt og grøntsager i massevis. Mindst 600 gram grønt om dagen og gerne et helt kilo. - Det sværeste for mig er at undvære brød. Kun 60 gram om dagen - eller to halve skiver rugbrød - er ikke meget for en, der elsker brød, afslører Heidi Lloyd, der ikke finder det svært med de mange grøntsager. - Man skal hele tiden være bevidt om at have rigeligt med grøntsager i huset. Skal man først ud at handle, når man er sulten, går det galt. Og et kilo om dagen er ikke så meget, hvis de bliver tilberedt, konstaterer Heidi Lloyd, der mætter sin søde tand med en slags frugtsalat af græsk yoghurt og kunstigt sødemiddel. - Og med friske hindbær eller kogte æbler. Uhmm, det er guf, fortsætter hun med et fjern blik i øjnene. Risiko I starten var det dog lidt træls og besværligt at skulle følge opskrifter. - Jeg var jo vant til at lave mad efter hovedet. Men alt nyt er jo svært i starten, og det bliver hurtigt en rutine, siger Heidi Lloyd, der overhovedet ikke føler sult efter at have lavet sine kostvaner om. - Og det gør man jo, når man på en kur. Og tabe sig, det vil Heidi Lloyd. Både for at mindske risikoen for sygdomme, men ikke mindst af hensyn til sine to børn. - Som mor kan man ikke tillade sig at være overvægtig. For det er synd, hvis mine børn som 16-20-årige skal begrave en overvægtig mor, der døde af overvægtens følgesygdomme.

Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...