Udland

Ven: Republikansk topnavn vidste besked om hævnaktion

Beskeden om at lukke for trafikeret bro kom fra Christies egen administration, siger tidligere ansat og ven.

Vidste den republikanske guvernør i staten New Jersey, Chris Christie, at en stærkt trafikeret bro til storbyen New York skulle lukkes som en straf mod en borgmester, der ikke støttede Christies genvalg?

Det mener en tidligere ven fra high school, David Wildstein, som på det tidspunkt havde ansvaret for trafikken på broen.

New York Times og Wall Street Journal skriver, at beslutningen om at lukke vejene til broen ifølge Wildsteins advokat kom fra Christie-administrationen selv, og at Christie vidste besked om dette.

- Der findes beviser ... som viser, at Hr. Christie havde kendskab til lukningen af veje i den periode, hvor vejene var lukket, hvilket er i modsætning til, hvad guvernøren sagde offentligt under en to timer lang pressekonference, siger Wildsteins advokat, Alan Zegas, ifølge aviserne i et brev til myndighederne.

Christies guvernørkontor benægter beskyldningen. Talsmænd har også tidligere benægtet, at guvernøren vidste besked, men de har indrømmet, at ansatte kan have beordret lukningen af broen af politiske årsager.

Ifølge dem vidste guvernøren ikke besked om, "at det var andet end en trafikundersøgelse, indtil han læste noget andet om morgenen den 8. januar. Guvernøren benægter Hr. Wildsteins øvrige påstande", lyder det i en meddelelse fra kontoret.

9. januar sagde Christie, at han var "flov og ydmyget" over situationen, og han meddelte, at han havde fyret sin rådgiver "fordi hun løj for mig".

Sagen bliver kaldt for "Bridgegate" i USA og resulterede i massive trafikforstyrrelser i byen.

George Washington-broen forbinder Fort Lee i New Jersey med New York, og 300.000 biler kører dagligt over broen, som var lukket i fire dage i september og udløste et trafikkaos.

Sagen har vakt stor opmærksomhed i USA, fordi Christie anses for en sandsynlig republikansk præsidentkandidat i 2016. Mange anser ham for favorit.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst