Brønderslev

Vendelboer gik på vandet

Vendsyssel Gilder har været på tur til Ærø

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Deltagerne kunne gå på vandet - oven på damvarmelager. Foto: Kurt Bering

VENDSYSSEL:Vendsyssel-Gildet har haft en vellykket tur til Ærø. Turen blev arrangeret i samarbejde med Nilles Busser arrangeret en tur til Ærø.

- Første stop var en planlagt rundvisning på TV2 i Odense, fortæller Ingrid Eriksson fra Vendsyssel Gildet. Efter en kort introduktion blev deltagerne opdelt i to hold, hvorefter guiderne viste rundt i de forskellige studier.

- Det var interessant at se bygningerne på det gamle kvægtorv og at se studierne i virkeligheden, det var noget anderledes, end at se det på fjernsynet.

- Efter den oplevelse gik turen til Svendborg, vi skulle med færgen til Ærøskøbing. Vi blev indlogeret på Hotel Ærø i Marstal, og om aftenen var der forskellige indslag fra deltagerne, såsom historier og sange.

Næste dag var der besøg på Søfartsmuseet i Marstal.

- Det var meget interessant at se, hvorledes skibe og skibsfart havde ændret sig op igennem tiderne, fortæller Ingrid Persson.

- Næste sted var et besøg på Rise Bryghus. Her fik vi fortalt bryghusets historie, og derefter var der smagsprøver på fire forskellige slags øl.

- Bryghuset havde stillet et telt til rådighed, hvor vi fik serveret øl eller sodavand til den medbragte frokost. Søbygård skulle også besøges.

- Det er en gammel herregård, som er bygget af grev Hans den Yngre. Herregården er et museum, som også benyttes til kunstudstillinger, koncerter og foredrag. Dagens sidste besøg var Skjoldnæs Fyr, hvor der var mulighed for at komme helt op i toppen (77 trin). Deroppe blæste der en stiv kuling, men udsigten var rigtig god, tilføjer Ingrid Eriksson.

Sidste dag gik uren til Marstal Solfangeranlæg, hvor Knud Nielsen (en af anlæggets planlæggere) fortalte om anlæggets funktion og viste rundt i bygningerne.

Solfangeranlægget i Dronninglund er af samme slags som det i Ærø. Dermed slog Dronninglund Ærøs førsteplads som landets største.- Der er bygget en underjordisk lagertank, som kan indeholde 75 millioner liter varmt vand. Det er nok til tre måneders forbrug. I Ærøskøbing havde vi mulighed for at se kirken og de mange gamle velholdte huse. Røgeriets nyrøgede sild blev der også tid til at nyde.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.