Frederikshavn

Vendsyssel er blevet mere erhvervsvenlig

DI undersøgelse viser at Frederikshavn Hjørring og Brønderslev alle er gået frem på listen

Richard Fynbo er formand for DI i Vendsyssel, og han roser politikernes fokus på at tiltrække arbejdskraft. Arkivfoto:Bente Poder

Richard Fynbo er formand for DI i Vendsyssel, og han roser politikernes fokus på at tiltrække arbejdskraft. Arkivfoto:Bente Poder

VENDSYSSEL:Virksomhederne i Vendsyssel er blevet meget mere tilfredse med den service og de forhold, som kommunerne byder dem. I DI’s årlige undersøgelse af kommunernes erhvervsklima får både Brønderslev, Frederikshavn og Hjørring en betydelig bedre placering på ranglisten over alle landets kommuner end sidste år.

Alle tre kommuner kan bryste sig af en flot fremgang i årets undersøgelse af det lokale erhvervsklima. Brønderslev tegner sig for en fremgang på 11 pladser til en 27. plads, Hjørring går 14 pladser frem til en 52. plads, og Frederikshavn springer hele 29 pladser frem på listen til en flot 16. plads. Frederikshavn Kommune er dermed årets højdespringer i Nordjylland og den næstbedste erhvervskommune i det nordjyske.

- Vi har gennem alle årene haft en god dialog med kommunerne om, hvordan det kan blive lettere at drive virksomhed i Vendsyssel, så vi kan holde fast i et levende erhvervsliv og få skabt arbejdspladser. Blandt andet tager mange af politikerne med os på virksomhedsbesøg en gang om året for at få input direkte fra vores virksomheder til kommunens erhvervsudvikling. I marts deltog hele 20 byrådsmedlemmer fra Frederikshavn på sådan en rundtur, siger formand for DI Vendsyssel Richard Fynbo.

En indsats, som særligt fortjener ros, er Brønderslev Kommunes arbejde med at forbedre byens ry. Kommunen har blandt andet igangsat en kampagne med borgmesteren selv i front for gøre op med et dårligt image og få flere borgere til at flytte til byen. Og det synes at have virket - i hvert fald, hvis man spørger de lokale virksomheder.

I DI’s undersøgelse er Brønderslev nu på en 19. plads blandt alle landets kommuner, når det gælder image. Det er en fremgang på hele 32 pladser siden sidste år.

- Man skal ikke undervurdere, hvad et godt ry betyder for vores kommuner. Det er hverken sundt for byliv eller erhvervsliv, hvis for mange borgere flytter væk, fordi græsset er grønnere et andet sted. Mange af vores virksomheder har allerede i dag svært ved at finde de medarbejdere, de skal bruge, så det er rigtig positivt, at kommunen er blevet bedre til at tiltrække nye borgere til vores landsdel, siger Richard Fynbo.

DI’s undersøgelse Lokalt Erhvervsklima 2017 er Danmarks største undersøgelse af kommunernes erhvervsklima. Det er ottende år i træk, at DI laver undersøgelsen.

7.600 virksomheder inden for Dansk Industris brancher, bl.a. produktion, transport, fødevarer, engroshandel, rådgivning og service har svaret på undersøgelsen i 2017. De har bl.a. vurderet kommunernes overordnede erhvervsvenlighed og helt specifikke erhvervsvilkår som f.eks. skattetryk, kommunal sagsbehandling, adgang til arbejdskraft, infrastruktur, kommunernes image mv.

DIs Erhvervsklima: Frederikshavn Kommune er højdespringer

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst