Vendsyssel Håndbold tæt på en redning

Konkurs i ligaklubben Slagelse FH sender VH over streg til kvalifikation

Julie Thomsen og holdkammeraterne fra Vendsyssel Håndbold er tæt på at forny billetten til 1. division.Foto: Peter Broen

Julie Thomsen og holdkammeraterne fra Vendsyssel Håndbold er tæt på at forny billetten til 1. division.Foto: Peter Broen

FREDERIKSHAVN:Vendsyssel Håndbold er uden selv at spille kommet et pænt stykke nærmere endnu en sæson i kvindernes 1. division i håndbold.

Baggrunden er, at Dame Håndbold Ligaens bundhold fra Slagelse FH af Skifteretten er erklæret konkurs, og udover at alle holdets kampe i ligaen nulstilles, som om de ikke har været spillet, bliver klubben også tvangsnedrykket til 2. division med virkning fra den kommende sæson.

Turneringsteknisk placeres Slagelse FH på såvel sidstepladsen i Dame Håndbold Ligaen som på sidstepladsen i 1. division, og det får betydning for de nederst placerede hold i 1. division, hvor Vendsyssel Håndbold indtager pladsen som nummer 10 ud af 14 hold.

Med Slagelse FH's indplacering som nummer 14 i rækken avancerer Vendsyssel Hånbold til nummer ni, og hvis klubben formår at holde den placering i de resterende fem kampe, undgår de både direkte nedrykning og et kvalifikationsspil.

- Vi er tæt på en redning i 1. division, og det gør det meget lettere for os i forhold til næste sæsons forberedelser, siger VH-direktør Jan Hansen.

VH kan næsten reelt sikre sig i rækken med en sejr i weekendens udekamp mod Lyngby, og efter gode præstationer mod Silkeborg og SK Aarhus er det ikke helt urealistisk.

- Slagelse FH's degradering kan give os helt andre muligheder for at forberede næste sæson, og vi er godt i gang med at sikre os den nødvendige spillertrup, ligesom vi er i kontakt med flere træneremner.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.