- Venskab er det vigtigste i verden

Lars Bom var fredag formiddag et smut forbi Toppedalsskolen ved Løgstør

6
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

LØGSTØR:- Hvad er det vigtigste i verden?

Lars Boms spørgsmål hang et par sekunder i luften, men så tikkede svarene ind.

- Omsorg. Kærlighed. Venskab.

- Lige præcis! Venskab. Og hvis venskab er det vigtigste i verden, så må ensomhed være det værste i verden. Og ensom bliver man, hvis man bliver mobbet, sagde skuespilleren.

Toppedalsskolen lige uden for Løgstør holdt i går temadag i anledning af folkeskolernes nationale trivselsdag.

Temaet var ’Lær din skolekammerat at kende’, og skolen havde inviteret den 52-årige skuespiller Lars Bom til Løgstør for at holde oplæg om mobning for skolens elever på mellemtrinnet og i udskolingen.

Altid et vigtigt emne

Skoleleder Erik Pedersen var meget glad for, at Toppedalsskolen for første gang deltog i den nationale trivselsdag.

- Det er altafgørende for vores elever, at de trives, når de går i skole. Det lyder måske banalt, men det er vigtigt at give det ekstra opmærksomhed, sagde han.

Og at det lykkedes at få et kendt ansigt til skolen, var kun med til at højne interessen blandt lytterne.

- Han formår at fortælle om problemet i øjenhøjde. Og så giver han en masse eksempler - også fra sine egne erfaringer med mobning, kommenterede forælder Birthe Noer Ingemann efter oplægget.

Hun er - sammen med to andre forældre og to repræsentanter fra henholdsvis elevrådet og skoleledelsen - med i skolens trivselsråd, der stod bag gårsdagens arrangement.

Fejltastisk

- I dag skal I lære et nyt ord: fejltastisk. At begå fejl er nemlig ikke nogen dårlig ting. Først når man erkender sine fejl, bliver man stærkere. Og det er i øvrigt ikke nogen fejl at være sårbar og følsom. Det er alle mennesker. Også drenge, lød det blandt andet fra skuespilleren.

Et par enkelte iPhone-kameraer røg i vejret under oplægget, men ellers var der fuld koncentration blandt de mellemstore og store elever. Og begejstringen efterfølgende var også til at mærke.

- Det var rigtig godt. Og det er et emne, der altid er værd at tage op, fordi det er så vigtigt at have det godt i skolen og ikke frygte, hvad der sker i næste frikvarter, lød det samstemmende fra 13-årige Elisabeth Madsen og 15-årige Katja Lott, der er henholdsvis formand og næstformand i elevrådet.

Ud over oplægget var der også masser af andre aktiviteter som for eksempel dilemmaløsnings-øvelser for de store og et forhindringsløb for de yngste, hvor eleverne skulle hjælpe hinanden med at løse de problemer, de stødte på undervejs.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.