Venstre afviser forslag om politidirektører på valg

Preben Bang Henriksen (V) vil ikke lade befolkningen afgøre, hvem der skal være politidirektører.

Det har ingen gang på jord at lade befolkningen stemme om, hvem der skal have posten som politidirektører i landets 12 politikredse.

I hvert fald ikke hos regeringspartiet Venstre, siger retsordfører Preben Bang Henriksen.

- Det er en dårlig idé. Det vil gøre politiet til en politisk kampplads, og det er ikke godt. Det vil betyde, at folkestemningen afgør politiets prioriteringer.

- Så kan man frygte, at nogle af de mest upopulære politiindsatser som hastighedskontrol vil blive nedprioriteret op til et valg. Det er ikke heldigt, siger han.

Forslaget kommer fra Dansk Folkepartis europaparlamentariker Morten Messerschmidt. Han mener, at befolkningen bør stemme om posten som politidirektør efter inspiration fra blandt andet USA og Storbritannien.

Han mener, det vil give borgerne en større indflydelse på politiets prioriteringer og på den måde bringe politiet i trit med det, han betegner som "den almindelige retsopfattelse i befolkningen".

Men der er meget, borgerne ikke ved om politiarbejde, og derfor kan det forringe politiets indsats, vurderer Preben Bang Henriksen.

- De grundige efterforskninger om eksempelvis rocker- og narkosager er naturligvis hemmelige, og dem har befolkningen ingen mulighed for at følge. Hvis vi så skal stemme om det, så risikerer vi, at den, der laver det grundige arbejde i efterforskningerne, ikke bliver valgt, siger han.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.