Venstre afviser klimalov - EL melder sig

Flere nedskæringer i CO2-udslippet svækker Danmarks konkurrenceevne, mener V. EL er klar til en aftale.

Venstre afviser klimalov - EL melder sig

Inden klima- og energiminister Martin Lidegaard (R) nu tager første skridt i forsøget på at få vedtaget en klimalov, der skal nedbringe udslippet af drivhusgasser, afviser Venstre, at der er brug for yderligere CO2-reduktioner.

Venstres klimaordfører, Lars Christian Lilleholt, frygter, at sådanne reduktioner vil svække Danmarks konkurrenceevne, skriver Information.

- Det er tiden ikke inde til. Så jeg vil opfordre regeringen til at revurdere sit mål i lyset af den svære økonomiske situation, Danmark befinder sig i.

- Regeringen skulle nøjes med at lægge sig på det, vi får ud af energiaftalen. Og der ligger vi allerede over det niveau, vi har forpligtet os til i EU-sammenhæng, siger Lars Christian Lilleholt.

Selv om Danmark, som de øvrige EU-lande, har forpligtet sig til at nedbringe CO2-udslippet med 20 procent i 2020, så er SRSF-regeringen gået endnu videre.

I regeringsgrundlaget står der, at udledningen af drivhusgasser skal være nedbragt med 40 procent i 2020.

I forårets energiaftale, som Venstre var en del af, blev politikerne enige om de første 34 procent. Nu skal de sidste seks procent hentes i forbindelse med den kommende klimalov, som efter planen skal vedtages i 2013.

Efter at Venstre ikke vil være med til yderligere CO2-reduktioner, melder Enhedslisten sig som aftalepartner.

- Når det kommer til selve klimaloven - og vedtagelsen af denne - så er det kun Enhedslisten, som er enig i, at vi skal reducere C02-udslippet med 40 procent i 2020.

- Så hvis man vil fastholde ambitionsniveauet, så bliver det sammen med os, siger Enhedslistens klimaordfører, Per Clausen, til Information.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.