Venstre afviser klimalov - EL melder sig

Flere nedskæringer i CO2-udslippet svækker Danmarks konkurrenceevne, mener V. EL er klar til en aftale.

Venstre afviser klimalov - EL melder sig

Inden klima- og energiminister Martin Lidegaard (R) nu tager første skridt i forsøget på at få vedtaget en klimalov, der skal nedbringe udslippet af drivhusgasser, afviser Venstre, at der er brug for yderligere CO2-reduktioner.

Venstres klimaordfører, Lars Christian Lilleholt, frygter, at sådanne reduktioner vil svække Danmarks konkurrenceevne, skriver Information.

- Det er tiden ikke inde til. Så jeg vil opfordre regeringen til at revurdere sit mål i lyset af den svære økonomiske situation, Danmark befinder sig i.

- Regeringen skulle nøjes med at lægge sig på det, vi får ud af energiaftalen. Og der ligger vi allerede over det niveau, vi har forpligtet os til i EU-sammenhæng, siger Lars Christian Lilleholt.

Selv om Danmark, som de øvrige EU-lande, har forpligtet sig til at nedbringe CO2-udslippet med 20 procent i 2020, så er SRSF-regeringen gået endnu videre.

I regeringsgrundlaget står der, at udledningen af drivhusgasser skal være nedbragt med 40 procent i 2020.

I forårets energiaftale, som Venstre var en del af, blev politikerne enige om de første 34 procent. Nu skal de sidste seks procent hentes i forbindelse med den kommende klimalov, som efter planen skal vedtages i 2013.

Efter at Venstre ikke vil være med til yderligere CO2-reduktioner, melder Enhedslisten sig som aftalepartner.

- Når det kommer til selve klimaloven - og vedtagelsen af denne - så er det kun Enhedslisten, som er enig i, at vi skal reducere C02-udslippet med 40 procent i 2020.

- Så hvis man vil fastholde ambitionsniveauet, så bliver det sammen med os, siger Enhedslistens klimaordfører, Per Clausen, til Information.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst