Venstre bekræfter: Har købt tøj og sko til Løkke

Lars Løkke Rasmussen har fået betalt tøj og sko af Venstre til en gennemsnitspris på 2500 kroner, viser bilag.

Venstres formand Lars Løkke Rasmussen har fået betalt tøj og sko, der er købt hos herretøjsbutikken Zornig på Frederiksberg, af partiet.

Det bekræfter Venstres partisekretær Claus Richter over for Ekstra Bladet i en sms. Det skulle angiveligt være sket under Løkkes statsministertid.

- Jeg kan bekræfte, at Venstre har foranlediget Lars Løkke Rasmussen til at lade sig ekvipere hos Zornig i forbindelse med diverse kampagneaktiviteter, photo shoots og så videre. I det omfang tøj efterfølgende er udtaget til privat brug, har Lars Løkke Rasmussen selv afholdt udgiften, skriver han.

Partiformanden har selv afvist at kommentere bilagene fra Zornig, der er hans foretrukne tøjbutik, over for avisen.

I regningerne fra perioden december 2010 til september 2011, der er sendt til Venstres landsorganisation, er der blandt meget andet noteret syv par sko til priser på mellem 2100 og 2800 kroner parret.

I gennemsnit giver det en skopris på knap 2500 kroner. Prisen vækker minder om, da Lars Løkke Rasmussen udtalte, at man knap kunne købe et par sko for 2000 kroner.

I de pågældende år har Venstre modtaget mere end 50 millioner kroner i statstilskud via partistøtten.

Under en spørgetime i Folketinget med statsminister Helle Thorning-Schmidt (S), kom Lars Løkke Rasmussen galt af sted med en kommentar om, hvad man kan købe for 2000 kroner.

- 2000 kroner? Det kommer an på, hvem man er. Nogle steder kan man sikkert få et par sko for de penge, lød det fra Lars Løkke Rasmussen i debatten om, hvorvidt 2000 kroner er nok til, at man vil gå fra offentlig forsørgelse til at begynde på et job.

Efter hans eget udsagn var henvisningen "kluntet".

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst