Venstre: Børnemilliarder var aldrig virkelige penge

Regeringen prioriterer det, den gik til valg på, ikke løfter udstedt af den tidligere regering, siger ordfører

Det klinger hult, når oppositionen kritiserer regeringen for at ville "skære" på børneområdet, for den børnepakke på 2,5 milliarder kroner, som SR-regeringen bebudede før valget, nåede aldrig nogensinde at blive finansieret endsige gennemført.

Sådan lyder det fra Venstres finansordfører, Jacob Jensen, efter at SF og Enhedslisten samt forældre har kritiseret regeringen for ikke at have børnepakken med i det finanslovsforslag, der præsenteres officielt tirsdag.

- Det var et forslag, den daværende SR-regering lancerede i 11.-12. time før folketingsvalget. Der har kasseeftersynet som bekendt vist, at det råderum, man på det tidspunkt troede var der, ikke er der.

- Det vil sige, at de penge, som den daværende regering ønskede at sætte af på en finanslov til børneområdet, aldrig har været der, siger Jacob Jensen.

- Derfor er det en lidt gratis omgang, for den daværende regering har haft fire år sammen med et rødt flertal til at give børneområdet et løft, hvis det var det, man ønskede.

I et interview med Berlingske løfter finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) sløret for dele af den nye regerings udspil til næste års finanslov, og her er børnene siet fra til fordel for især de ældre og sundhedsområdet.

- Der kan være behov for at løfte rigtig mange områder, men vi må som regering prioritere. Der bliver flere og flere ældre, mens der alt andet lige bliver færre børn de kommende år, siger Jacob Jensen.

- Vi vælger at prioritere de områder, vi gik til valg på. Vi lovede, at vi ville gennemføre en boligjobordning, og der har vi oven i købet fået et bredt flertal med SF og Alternativet. Og så har vi sagt, at vi vil prioritere ældre og sundhed, og det gør vi.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst