Venstre: Corydon må lette skat på erhverv

Vismændenes rapport viser, at regeringen må lette skat på virksomheder og bevare boligjobordningen, siger V.

Venstre: Corydon må lette skat på erhverv

Når de økonomiske vismænd spår, at der er risiko for økonomisk stilstand og stigende arbejdsløshed, så må regeringen handle for at skabe arbejdspladser. Det siger Venstre politiske ordfører, Ellen Trane Nørby.

Hun opfordrer regeringen til at indgå en bred finanslovaftale med Venstre, som vil lette skatten for erhvervslivet og bevare boligjobordningen, der giver husejere og lejere fradrag, hvis de vil renovere boligen eller betale for hjælp til rengøring og børnepasning.

- Det er forholdsvis dyster læsning, som understreger, at regeringen er for optimistiske og har overvurderet dansk økonomi.

- Det understreger, at der er behov for, at regeringen nu kigger ud i virkeligheden og forholder sig til, at vi mister arbejdspladser, siger Ellen Trane Nørby.

Hun henviser, til at ledigheden er steget med 1700 personer, og at vismændene samtidig forudser, at ledigheden vil stige næste år.

- Det er rigtig problematisk. Derfor skal regeringen i arbejdstøjet og lave en bred finanslovaftale med os, som sikre vækst og arbejdspladser.

Hun mener, at pilen længe har peget på nødvendigheden af en blå finanslov. Tidligere har Nationalbanken også peget på, at regeringen var for optimistisk, siger Ellen Trane Nørby.

Derfor mener hun, at regeringen nu bør gå med på Venstres krav til finansloven om at gennemføre en erhvervsskattepakke og en grænsehandelspakke, som letter byrderne på danske virksomheder.

- Virksomhederne skal have mulighed for at kunne konkurrere, så de ikke er nødt til at flytte til udlandet.

- Og så skal vi viderefører boligjobordningen, som har skabt tusindvis af job i bygge- og anlægssektoren og servicesektoren, siger Ellen Trane Nørby.

Også Dansk Folkeparti valgte torsdag at spille ud med et finanslovkrav om at få bevaret boligjobordningen.

- Det er hul i hovedet at afskaffe boligjobordningen. Det er arbejdspladser i hele landet. 5500 arbejdspladser, siger Dansk Byggeri.

- Vi risikerer, at entreprenører og håndværksmestre må fyrer ansatte, som i dag laver opgaver under boligjobordningen, siger Ellen Trane Nørby.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.