Venstre: DSBs økonomi skal kulegraves

DSB har haft rod i økonomien og skal derfor kulegraves af Rigsrevisionen, kræver Venstres Kristian Jensen.

Venstre: DSBs økonomi skal kulegraves

Nu er det nok. DSBs økonomi skal kulegraves, og Rigsrevisionen skal lave en tilbundsgående undersøgelse af, hvordan virksomheden bruger de danske borgeres skattepenge.

Det krav kommer fra statsrevisor og Folketingsmedlem fra Venstre, Kristian Jensen.

- Jeg vil bede Rigsrevisionen om at undersøge DSBs økonomi yderligere for at finde ud af, om vi politikere har truffet afgørelser på det rigtige grundlag, siger statsrevisoren til DR Nyheder.

Han er en ud af seks statsrevisorer, der overvåger statens regnskaber og sikrer, at skatteborgernes penge bruges, som Folketinget har besluttet.

Den tidligere skatteminister mener, at sagerne hos transportfirmaet hober sig op, og at der derfor er behov for en undersøgelse.

For nylig kunne DR Nyheder berette, at DSB satte gang i et stort it-projekt, da virksomheden ville overtage dele af markedet i blandt andet Sverige og Tyskland. Eventyret blev dog en fiasko og datterselskabet DSB First gik konkurs.

Dermed stod skatteborgerne med en regning på 51 millioner fra projektet.

- Og det var dråben, der fik bægeret til at flyde over.

- Både fordi vi skal finde ud af, præcist hvordan DSB har brugt skatteborgernes penge, men også for, at vi undgår lignende fejl og skandaler i andre statslige selskaber, siger statsrevisor Kristian Jensen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.