Venstre er klar til forhandlinger

Venstre har fem fokuspunkter med til budgetforhandlingerne

Byrådet er torsdag og fredag på prioriteringsseminar i Glyngøre. Arkivfoto

Byrådet er torsdag og fredag på prioriteringsseminar i Glyngøre. Arkivfoto

VESTHIMMERLAND:Venstre i Vesthimmerland har fem fokuspunkter med til kommunalbestyrelsens prioriteringsseminaret på Pinenhus i Glyngøre i dag fredag.

- Vi har et stort potentiale i vores turisme, og det skal vi have styrket i det kommende år. Det kræver en økonomisk indsprøjtning, så den nye turistchef har midler til at få markedsført Vesthimmerland i både Danmark og Nordeuropa. Vi ser en klar sammenhæng mellem turismeerhvervet og det etablerede erhvervsliv. Et samarbejde mellem de to vil styrke hele opmærksomheden på Vesthimmerland, og komme begge til gavn, påpeger Per Bach Laursen, formand for Venstre i Vesthimmerland.
Efter den store omstrukturering på skoleområdet i 2011, er der nu igen snak om besparelser på området, og det falder ikke i god jord i Venstres gruppe.
- Der er forslag fremme om, at indføre minimums timetal på nogle af kommunens skoler, særligt de mindre skoler. Det kan vi slet ikke bakke op, da alle børn har ret til det samme antal timer ligegyldigt hvilken skole, man går på her i kommunen, siger Per Bach Laursen.
I samme boldgade forslår Venstre, at man skal få kigget på, hvordan kommunens børnepasningsområde fungerer, og om institutionsstrukturen kan forbedres.
- Det kunne være gavnligt, at vi fik lavet en grundig undersøgelse af hele børnepasningsområdet. Vi skal sikre, at der er kvalitet på området. Derfor vil vi opfordre til, at få skabt et katalog, der beskriver fremtidige muligheder med fordele og ulemper ved de forskellige modeller, understreger Per Bach Laursen.
Ifølge Venstre byrådsgruppe står Vesthimmerlands Kommune overfor store udfordringer i forhold til anlægsområdet, og her ser man gerne, at der overføres driftsmidler til anlægsområdet.
- På grund af de meget store anlægs behov vi står overfor i både 2013 og 2014, ser vi i Venstre, at for at undgå for stor låneoptagelse i fremtiden, vil det være nødvendigt at overføre midler fra drift til anlæg. Anlægsprojekterne skulle gerne give besparelser og dermed sænke driftsudgifterne i fremtiden, og pengene vil derfor komme tilbage i kommunekassen, forklarer Per Bach Laursen.
Det femte område, der vil blive bragt ind i budgetforhandlingerne er en styrkelse af forebyggelse inden for det sociale område specielt henvendt til børn og unge. Her forslår Venstre, at ventetiden for allerede visiterede max må være på 14 dage. I dag venter man typisk mellem 2-6 måneder på at modtage behandling.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.