Venstre forsikrer rap over nallerne til partistøtte-svipsere

Også finansministeren skal overholde reglerne for indberetning af partistøtte, forsikrer politisk ordfører.

Inger Støjberg, Søren Gade Foto: Scanpix/Nikolai Linares

Inger Støjberg, Søren Gade Foto: Scanpix/Nikolai Linares

- Lov er lov, og lov skal holdes, slår Venstres politiske ordfører, Jakob Ellemann-Jensen, fast fra Folketingets talerstol under onsdagens afslutningsdebat.

Her bliver han af Enhedslistens politiske ordfører, Pernille Skipper, spurgt om, hvornår Venstre får styr på at indberette partistøtten korrekt efter en række eksempler på Venstre-politikere, der har forsømt at følge reglerne for indberetning af støttebeløb.

- Uanset om det er svipsere, eller hvad det er, så skal reglerne overholdes. Og jeg kan forsikre, at der er nogen, der får nogle rap over nallerne. Den slags holder vi internt. Men naturligvis skal vi også i Venstre leve op til reglerne, siger Jacob Ellemann-Jensen.

Debatten om partistøtte og brud på reglerne er blusset op i forbindelse med udgivelsen af bogen "Skjulte penge". Heri afsløres det, at finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) har forsømt at indberette et sekscifret støttebeløb fra en erhvervsklub.

- De her regler kan man bryde sig om eller ej, men de skal overholdes. Også af Venstre og finansministeren, siger Jakob Ellemann-Jensen.

- Der kan ske svipsere indimellem. Det bestræber vi os på ikke sker. Det er kun mennesker. Vi lover at gøre noget ved det, vi arbejder på det.

Flere af sagerne er udsprunget af såkaldte erhvervsklubber, som har givet partistøtte til en række politikere.

Claus Hjort Frederiksens kredsformand, Gitte Rasmussen, kalder ifølge bogen fejlen for en "forglemmelse".

Claus Hjort Frederiksen selv har udtalt i en skriftlig kommentar til Politiken, at "formalia naturligvis skal være i orden", og at han i øvrigt ikke har nogen "interesse i at skjule, hvis nogen ønsker at støtte kredsens arbejde."

Internationale organisationer har kritiseret de danske regler for partistøtte for ikke at være tilpas gennemsigtige. Trods kritikken meddelte social- og indenrigsminister Karen Ellemann (V) i efteråret, at der ikke er planer om at ændre reglerne.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.