Venstre i Holstebro undsiger nu også Løkke

Endnu en kommuneforening vil af med Lars Løkke som formand. Denne gang er det Venstre i Holstebro.

Venstre i Holstebro har mandag aften trukket støtten til partiets landsformand, Lars Løkke Rasmussen, skriver Dagbladet Holstebro-Struer.

Ifølge DR Nyheder var der dog ikke enighed om at undsige Lars Løkke på mandagens møde i Holstebro.

Kommuneforeningens næstformand, Mette-Marie Thomsen, oplyser, at en simpel håndsoprækning afgjorde spørgsmålet.

Men hun vil ikke ud med, hvor stort flertallet for at trække støtten til Lars Løkke var. Det var hverken en enkelt stemme, der delte medlemmerne, ligesom der ikke var et enstemmigt flertal, oplyser hun.

- Det var et sted midt i mellem, siger Mette-Marie Thomsen til DR Nyheder ved 19-tiden.

Hun oplyser videre, at der på mødet var enighed om at kræve et ekstraordinært landsmøde for at få en afklaring på formandsspørgsmålet.

Med Holstebros undsigelse af Løkke har i alt 16 kommuneforeninger meldt offentligt ud, at de kræver Venstreformandens afgang.

Samtidig har kendte Venstre-medlemmer som EU-parlamentariker Jens Rohde og tidligere videnskabsminister Helge Sander meldt ud, at Løkke bør træde tilbage og afløses af Kristian Jensen som ny formand.

Mandag aften er kritikken af Løkke desuden rykket ind på Christiansborg, hvor både tidligere integrations- og kirkeminister Birthe Rønn Hornbech (V) og Preben Bang Henriksen (V) som de første medlemmer af Venstres folketingsgruppe har meddelt, at de ikke længere støtter Løkke.

Dog kan Løkke glæde sig over, at en lang række kommuneforeninger fortsat bakker op om ham inden tirsdagens skæbnesvangre møde i hovedbestyrelsen, hvor Løkke politiske fremtid er det altoverskyggende tema.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.