Venstre kalder kulturministeren i samråd om Hamas-tv

Venstre vil vide, om Radio- og TV-nævnet kan gribe ind overfor tv-stationen, og om ministeren vil ændre loven.

Danmark 6. september 2013 14:23 - Opdateret 6. september 2013 14:25

Venstre kalder kulturministeren i samråd om Hamas-tv

Venstres kulturordfører, Michael Aastrup Jensen, har kaldt kulturminister Marianne Jelved (R) i samråd, efter at det er kommet frem, at tv-stationen Al-Aqsa har indgået et samarbejde med den nye moské på det ydre Nørrebro i København.

Tv-stationen kontrolleres af den palæstinensiske organisation Hamas, der står på EU's og USA's terrorlister.

Derfor kan samarbejdet være en overtrædelse af terrorlovgivningen, hvilket Københavns Politi er ved at undersøge.

Justitsminister Morten Bødskov (S) vil afvente politiets undersøgelse, men Dansk Folkeparti kræver en redegørelse fra justitsministeren, og nu har Venstre så kaldt kulturministeren i samråd om sagen.

- Jeg er dybt foruroliget over, at en terror-tv-station skal til at virke i Danmark, hedder det i en udtalelse fra Michael Aastrup Jensen.

- Folkene fra stormoskéen siger, at udsendelserne ikke må være politiske, men det er selv samme tv-station, der i sit børneprogram havde en kanin, som truede med at spise danskerne. Den slags handler ikke om dialog. Det er udelukkende trusler.

Han vil have kulturministeren til at redegøre for, om Radio- og TV-nævnet kan gribe ind overfor tv-stationen, alene fordi den er ejet af Hamas, og om Dansk Islamisk Råd kan gøres ansvarlig for indholdet i de udsendelser, som Al-Aqsa TV producerer i moskéen.

Endelig vil han vide, om ministeren mener, at den gældende lovgivning i tilstrækkelig grad kan forhindre fremme af terrorvirksomhed gennem medierne, eller om hun på baggrund af den konkrete sag vil ændre lovgivningen.

/ritzau/

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...