Venstre-kandidater til Løkke: Hvad skal vi mene?

Flere af Venstres egne kandidater efterlyser svar på, hvad de skal mene om konkrete emner frem mod et valg.

Venstre ved du, hvor du har.

Mange danske vælgere kan nok nikke genkendende til Venstres valgslogan, som det lød for år tilbage. Men forud for folketingsvalget senere i år kan vælgerne ikke helt vide sig sikre på, hvor de har Venstre.

Det mener flere af partiets egne kandidater, der på flere centrale politiske områder er i tvivl om, hvad de skal mene, skriver Jyllands-Posten.

- Det er svært at være kandidat, hvis man ikke ved, hvad man skal mene. Man vil gerne vide, hvad chefen vil. Hvad skal vi? Hvor skal vi hen, siger Colette Brix, folketingskandidat for Venstre i Valby, til avisen.

Ifølge hende mangler Venstre klare svar på, hvad der efter et valg skal ske med kontanthjælpen, og om regionerne skal bestå eller nedlægges.

Også Benny Damgaard, hovedbestyrelsesmedlem og kommuneforeningsformand på Lolland, efterlyser "noget mere håndgribeligt" fra Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, end de fem mærkesager, som han hidtil har opstillet.

Andre i partiet roser dog Løkke for ikke at være mere konkret, end han er.

- Hvis vi fortæller vores politiske modstandere, hvad vi vil føre valgkamp på, giver vi dem alle muligheder for at komme i stilling med modargumenter. Så det handler om at have is i maven, siger Henrik Buchhave, hovedbestyrelsesmedlem og kommuneforeningsformand i Frederikshavn, til Jyllands-Posten.

Venstres næstformand, Kristian Jensen, vil ikke garantere klarere svar inden valget.

- Vi har sagt, at vi arbejder på at præcisere jobreformen. Om vi kommer med et mere præcist kontanthjælpsloft, er for mig mindre væsentligt, siger han.

Der skal være valg til Folketinget senest 15. september 2015.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.