Venstre kommer lægerne i møde

Venstre vil ikke være med til at styre, hvordan læger driver deres praksis ned til mindste detalje, lyder det.

Venstre kommer lægerne i møde

Det er urimeligt, at de praktiserende læger skal reguleres ned i mindste detalje. Sådan lyder meldingen fra Venstre, som ifølge Jyllands-Posten trækker støtten til væsentlige dele af regeringens lovforslag.

- Lovforslaget lægger op til en reel detailregulering af almen praksis. Men det er altså ikke Folketinget, som ved mest om, hvordan en læge driver sin praksis, siger Venstres sundhedsordfører, Sophie Løhde.

- Folketinget skal ikke bestemme, hvornår de praktiserende læger skal holde åbent, eller hvornår de skal aflægge sygebesøg. Det vil vi ikke være med til,

Overenskomstforhandlingerne mellem de praktiserende læger og regionerne strandede 3. maj, og samme dag kom regeringen med et lovforslag, som i høj grad imødekom regionernes ønsker.

I hele forløbet har regeringen og Venstre kørt parløb, men nu bakker oppositionspartiet, som dog stadig støtter blandt andet afskaffelsen af lægernes vetoret over placering af lægepraksis.

De praktiserende lægers formand, Henrik Dibbern, er glad for meldingen, men der er stadig lang vej igen:

- Jeg bliver først en glad mand, når man tager lovforslaget helt af bordet og indser, at det er klogere at finde en forhandlingsløsning med os, siger han til Jyllands-Posten.

Sundhedsminister Astrid Krag (SF) siger til avisen, at hun stadig satser på en bred aftale med Venstre.

- Vi er i en høringsfase, hvor forskellige parter er på banen for at sige, hvor lovforslaget er godt, og hvor det er mindre godt, siger hun.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.