Venstre: Kommuner skal kunne sænke ejendomsskatten

Venstre vil give kommunerne frie hænder til at sænke grundskylden for at kompensere stigninger i ejendomsskat.

Venstre: Kommuner skal kunne sænke ejendomsskatten

Landets kommuner skal have bedre mulighed for at sænke den kommunale ejendomsskat - også kaldet grundskyld.

Det er en del af Venstres finanslovforslag, som fredag præsenteres på Christiansborg.

I dag skal kommunerne opkræve grundskyld på mellem 16 og 34 promille af grundens værdi. Men fremover skal minimumsatsen ifølge Venstre fjernes, så kommunerne kan gå under 16 promille - hvis de vel at mærke selv kan finde pengene til en skattesænkning på budgettet.

- Mange danskere oplever, at deres bidrag til kommunerne i ejendomsskat stiger betragteligt i disse år, fordi grundværdien bliver vurderet højere.

- Hvis der er kommuner, som vil kompensere borgerne og ønsker at sætte skatterne ned og har økonomien til det, så er det da absurd, at vi skal bremse det fra centralt hold, siger Venstres Jan E. Jørgensen, der er medlem af Folketingets skatte- og kommunaludvalg.

Umiddelbart er det dog ikke mange danskere, der bor i en kommune, som vil kunne lokke med lavere ejendomsskat på den baggrund.

Det er kun Gentofte Kommune, som i dag ligger nede på minimumsatsen på 16 promille, mens den gennemsnitlige grundskyldspromille i landets kommuner er oppe på 26,25.

- Jeg forsøger ikke at bilde nogen ind, at det her løser alle problemer omkring grundskylden og giver alle danskere lavere ejendomsskat. Men det er et skridt i den rigtige retning.

- Lige nu og her er det først og fremmest Gentofte Kommune, som er i en situation, hvor de vil kunne gå under de 16 promille. Men der er også noget principielt i, om vi virkelig skal tvinge en kommune til at opkræve et vist beløb.

- Og jeg håber da, at der vil komme flere kommuner som Gentofte. Det er helt sikkert noget, der kunne gøre en kommune mere attraktiv at bosætte sig i, hvis man på den måde sænker ejendomsskatterne, siger Jan E. Jørgensen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst