Venstre kræver solcellesag undersøgt til bunds

Folketingets største parti ser frem til undersøgelse af solcellesag, og mener ikke, at sagen er lukket endnu.

Venstre kræver solcellesag undersøgt til bunds

Det største oppositionsparti Venstre har store forventninger til, at den såkaldte solcellesag bliver kulegravet.

For selv om Energistyrelsen har sat tiltag i værk for at undgå lignende sager i fremtiden, er der ifølge klima- og energiordfører Lars Chr. Lilleholt (V) behov for at undersøge sagen til bunds.

- Det lyder jo meget fint, men sagen er så omfattende, at der er behov for en tilbundsgående undersøgelse af hele forløbet.

- Jeg er derfor glad for, at statsrevisorerne har meldt ud, at de på deres næste møde i august vil bede Rigsrevisionen sætte gang i en undersøgelse af sagen, siger Lars Chr. Lilleholt i en pressemeddelelse.

I slutningen af maj fik klima- og energiminister Martin Lidegaard (R) en næse af Folketinget for at have overset adskillige huller i solcelleloven og fejlinformeret Folketinget, fordi afgørende informationer strandede i Energistyrelsen.

Selv om der nu er iværksat nye arbejdsgange og en ny styringsmodel til håndtering af større sager, mener Lars Chr. Lilleholt ikke, at der er sat punktum i sagen.

- Ministeren har overset adskillige huller i lovgivningen, der har kostet flere hundrede millioner kroner, og så sent som i sidste uge fejlinformerede ministeren Folketinget, da afgørende informationer strandede i Energistyrelsen.

- Det er dybt alvorligt, siger Lars Chr. Lilleholt.

Et af de nye tiltag er, at der hver uge skal laves en opgørelse over, hvor mange solcelleanlæg, der er installeret, og de oplysninger sendes til folketingets udvalg.

For nogle dage siden meddelte statsrevisorerne, at de på deres næste møde, der finder sted 21. august, vil bede rigsrevisionen kulegrave sagen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.