Venstre-ledelse tager på charmetur til medlemmerne

Men et ønske fra midtjyske Venstre-lokalformænd om en uvildig undersøgelse af tøj-sag kommer ikke på tale.

Venstres partisekretær, Claus Richter, tager nu rundt til lokale Venstre-formænd i landet i et forsøg på at forklare den tøj-sag, der endnu en gang har placeret partiets formand og statsministeraspirant, Lars Løkke Rasmussen, i en sag om hans private økonomistyring.

Det sker i erkendelse af "den situation", som Venstre nu står i, hvor de første meningsmålinger i kølvandet på sagen peger i nedadgående retning.

- Det har jeg taget initiativ til efter mødet i Venstres forretningsudvalg (tirsdag aften, hvor Løkke fik opbakning, red.), siger Claus Richter og fortsætter:

- Vi er selvfølgelig bekymrede omkring den situation, der er omkring Venstre, og vi tager de bekymringer, som medlemmerne har, meget alvorligt. Derfor har vi besluttet, at den redegørelse, jeg har givet for forretningsudvalget, den skal et skridt længere ud i Venstres organisation.

Det skal ske på fem regionale møder - enten over telefonen eller fysiske møder, siger Claus Richter.

Spørgsmål: Er det ikke Lars Løkke selv, der skal rundt?

- Nej, det er mig, der gør det.

Torsdag fremsatte flere lokalformænd fra Venstres midtjyske kerneland ifølge Politiken et ønske om en uvildig revisorundersøgelse af partikassens indkøb af dyrt tøj til Lars Løkke Rasmussen og en rejse til hans familie som trøst for det afsavn, de led under Løkkes valgkamp i 2011.

Men det ganske usædvanlige krav om en uvildig undersøgelse "af alle forhold" kommer ikke på tale.

Spørgsmål: Claus Richter, kan en sådan uvildig undersøgelse komme på tale?

- Venstres forretningsudvalg har fået en redegørelse for sagen, og som det er udtrykt i udtalelsen efter mødet, så har de fuld tiltro til den administration, der er foregået i Venstre.

Spørgsmål: Så det var et "nej"?

- Jeg kan bare sige, at forretningsudvalget har fået en grundig redegørelse for spørgsmålet omkring beskatning og udtagelse af tøj, og de er tilfredse med den administrative praksis, der har været gældende de seneste to år, siger Claus Richter.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.