Venstre: Lidegaard gik i vinterhi i sag om Thule-base

Amerikansk domstol har besluttet, at udbuddet om servicekontrakten på Thule-basen skal gå om.

Det er en kæmpe rids i lakken på udenrigsminister Martin Lidegaard (R), at en amerikansk domstol skal tage stilling til servicekontrakten om Thule-basen, som Court of Federal Claims har afgjort skal gå om.

Det siger forsvarsordfører Troels Lund Poulsen (V).

Det grønlandske medie KNR erfarer, at det amerikansk-ledede selskab Exelis Services, som vandt kontrakten fra 1. oktober, ikke lever op til kravene i udbuddet, ifølge den amerikanske domstol.

Og selvom afgørelsen er en sejr set med danske briller, er Lidegaards involvering i sagen kritisabel, mener Troels Lund Poulsen.

- Det er en kæmpe rids i lakken på Martin Lidegaard og den måde, han har forvaltet hele Thule-sagen på, hvor han har bagatelliseret sagen.

- Det påkalder, at det skal undersøges fuldstændig til bunds, hvad der er foregået i Udenrigsministeriet i denne sag. Det ser jeg med meget, meget stor alvor på. Vi er flere, der har fulgt sagen det seneste halve år og råbt vagt i gevær, siger han.

Martin Lidegaard har blandt andet bragt sagen op over for den amerikanske ambassadør i Danmark, Rufus Gifford, hvor han bad USA stoppe det omstridte udbud.

Exelis Services har fået voldsom kritik for at være et skuffeselskab for det amerikanske firma Vectrus.

Hvis meningsmålingerne for folketingsvalget holder stik, står Venstre til at få regeringsmagten, og så skal sagen undersøges, lyder det.

- Det er klart, at det her handler om kernen af national sikkerhedspolitik, og dermed har man mulighed for at udbyde det uden at gå i licitation på den måde, man har gjort.

- Martin Lidegaard har været alt for sent ude, han er overhovedet ikke gået ind i sagen politisk, og han er gledet af på overhovedet at forholde sig til det, siger Troels Lund Poulsen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.