Venstre: Medietid har givet nyt højrefløjsparti medvind

En ny måling giver rødt flertal. Nyt højrefløjsparti stjæler stemmer i blå blok, men Venstre er ikke bekymret.

Ritzau
Steen Brogaard Foto: Free/Steen Brogaard
3. oktober 2016 14:55

Den seneste uge har Nye Borgerlige fået meget spalteplads og mange sendetimer i medierne.

Og det har givet det nye højrefløjsparti medvind i de første meningsmålinger, lyder analysen fra Venstres politiske ordfører, Jakob Ellemann-Jensen:

- Det er klart, at det giver opmærksomhed, også i forhold til vælgere og meningsmålinger. Men nu kommer virkeligheden så småt rullende, hvor man må se på, om deres politik hænger sammen, siger han.

Reaktionen kommer, efter at en Voxmeter-måling for Ritzau mandag har givet rødt flertal på 52,5 procent over blå bloks 47,8 procent af stemmerne.

Det er samtidig den første Voxmeter-måling, hvor Nye Borgerlige er taget med.

Partiet, der bryster sig af en udlændingepolitik til højre for Dansk Folkeparti og en fordelingspolitik til højre for Liberal Alliance, står til at få 2,3 procent af stemmerne.

Spærregrænsen for at komme i Folketinget lyder på 2,0 procent. Da den statistiske usikkerhed for Nye Borgerlige i målingen ligger på plus/minus 0,9 procentpoint, bevæger partiet sig på grænsen.

Partiformand Pernille Vermunds indtog i dansk politik ser især ud til at gå ud over Dansk Folkeparti og Venstre. Ved valget sidste år fik regeringspartiet 19,5 procent - nu står partiet til 17,2 procent i den nye Voxmeter-måling.

Men det er en måling og ikke et valgresultat, påpeger Jakob Ellemann-Jensen. Han henleder opmærksomheden på, at regeringen netop har fremlagt en 2025-plan.

- Det kan man jo ikke gøre, uden at man også laver nogle justeringer rundt omkring, som ikke fører til spontane hurraråb og takkedemonstrationer i gaderne, siger han.

- Men jeg er sådan set ganske fortrøstningsfuld i forhold til, at det er det bedste for Danmark på den lange bane.

Partierne i blå blok ventes for alvor at tage hul på de økonomiske 2025-forhandlinger efter Folketingets åbning tirsdag.

/ritzau/

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...