Venstre: Naturligt at forældre sikrer børnene boliger

Ifølge Venstre er der ikke et problem med forældrekøb, hvor forældre nyder godt af skattefordele.

Venstre vil ikke være med til at skrue på skattereglerne for forældrekøb Foto: Scanpix/Mathias Løvgreen

Venstre vil ikke være med til at skrue på skattereglerne for forældrekøb Foto: Scanpix/Mathias Løvgreen

Med skattefordele i ryggen hjælper landets velstillede forældre i disse dage deres børn til at springe de lange ventelister på studieboliger over med et såkaldt forældrekøb, hvilket vækker bekymring hos blandt andre DF, SF og Enhedslisten.

Men i regeringspartiet Venstre ser man ikke et problem i forældrekøbene. Her hylder man et marked, der er styret af udbud og efterspørgsel.

- Hvis deres forældre har mulighed for at hjælpe, så synes jeg, det må være op til forældrene, om de vil hjælpe med til det, eller de vil prioritere noget andet, siger Venstres finansordfører, Jacob Jensen.

Derfor er han heller ikke indstillet på at regulere på skattereglerne, sådan som Dansk Folkeparti blandt andet ønsker det.

- Vi vil altid indgå i en snak med gode kolleger, hvis der er nogle, der har lyst til at drøfte et emne. Men det ligger ikke lige for, at vi har nogen interesse i at skulle gå ind og regulere på det her, siger han.

Han opfordrer i stedet de studerende i bolignød til at søge længere væk fra centrum af universitetsbyerne, hvis de ønsker at flytte.

- Det er klart, at hvis der mangler boliger lige uden for studiemiljøerne, så er der ikke andet for, end at så må man søge en lille smule længere væk.

- Der er altså ikke noget forgjort i, at man bor 10 -20 kilometer væk fra sin studieplads - man kan måske ovenikøbet tage sin cykel, det er også sundt.

Spørgsmål: Det kan lyde som om, du synes de studerende er forkælede. Men er det ikke omvendt forkælet at få en bolig foræret, som man ikke selv har købt?

- Det gælder i alle livets forhold, at hvis man som forældre har formue eller har tjent penge, så kan man give mere til sine børn, end hvis man ikke har tjent de penge.

- Sådan vil det også gælde i en arvesituation eller hvis man tager dem med på ferie, må man så heller ikke gøre det?, lyder det fra ordføreren.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.