Venstre og DF vil åbne politiskole i Herning

I dag ligger landets eneste politiskole i Brøndby. Det vil både Venstre og Dansk Folkeparti gerne lave om på.

Fremtidens politibetjente skal kunne tage deres uddannelse i Herning.

Det mener Venstre, der vil arbejde for at åbne en politiskole i den midtjyske by, hvis partiet får regeringsmagten efter det kommende folketingsvalg.

Det skriver Jyllands-Posten.

- Vi kan se, at der fremadrettet bliver efterspørgsel på flere betjente, så det er vigtigt, at der er et uddannelsesudbud, som kan kvalificere det, siger uddannelsesordfører Esben Lunde Larsen (V) til avisen.

- Hvis Herning kan skabe et fagligt miljø, vil vi gerne arbejde for det, siger han.

I dag ligger landets eneste politiskole i Brøndby, men ligesom Venstre mener også Dansk Folkeparti, at der skal oprettes endnu en.

Partiet mener i det hele taget, at antallet af betjente skal justeres, således at der fremover uddannes 600 betjente om året - omtrent 200 flere end i dag.

- Forholdene er ikke gode nok derude til at optage 600 om året, siger retsordfører Peter Skaarup (DF) om skolen i Brøndby.

- Det er fornuftigt at brede uddannelsen ud, så man ikke kun kan blive optaget i hovedstadsområdet, og den nye skole kunne eksempelvis placeres i Herning, siger Peter Skaarup til Jyllands-Posten.

Socialdemokraterne er "ikke afvisende" over for forslaget om en politiskole i provinsen, men ønsker svar på, hvor Venstre vil finde pengene.

- Det koster nogle penge at åbne en skole mere, og så må Venstre jo fortælle, om pengene skal tages fra de nuværende betjente eller fra terrorberedskabet, siger retsordfører Trine Bramsen (S) til Jyllands-Posten.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.