Venstre og regeringen på talefod om skat

Regeringens andet møde med Venstre om en skattereform førte til aftale om nyt møde søndag.

Venstre og regeringen på talefod om skat

Venstres møde med regeringen lørdag om skattereform gik så godt, at parterne aftalte at mødes igen allerede i morgen, søndag.

Emnet søndag er formelt kun et enkelt punkt, virksomheders straksafskrivninger på investeringer.

Venstres tidligere finansminister Claus Hjort Frederiksen, som var med hos finansministeren, siger dog, at der kan komme andet på bordet, hvis der bliver tid tilovers søndag.

Finansminister Bjarne Corydon (S) melder sig også klar til videre forhandlinger om andet end straksafskrivninger.

Lars Løkke Rasmussen sagde i tirsdags efter første møde med regeringen om skattereform, at han for at komme igen ville have et klart svar på, om den vil bruge besparelser til skattelettelser. Han mener, at der er 13 milliarder til rådighed.

- Jeg har ikke fået noget løfte. Regeringen kender vores position. Vi har sagt, at hvis vi skal være med i en skattereform, så skal der være et betydeligt element af friske reformmilliarder, så vi reelt kan sætte skatten ned, siger Løkke lørdag.

Samtidig slår den tidligere statsminister en forsonlig tone an.

- Vi har haft et møde i en god og konstruktiv tone. Jeg fornemmer, at regeringen er ved at forstå vores budskab. For at komme videre at det nødvendigt, at regeringen bliver helt konkret og får lavet en ramme for, hvad vi egentlig taler om, siger Løkke.

Hans krav er, at en betydelig del af besparelserne på førtidspension, kontanthjælp og flexjob bliver brugt til at sætte skatten ned.

Finansminister Bjarne Corydon Corydon (S) siger efter mødet, at regeringen er klar til at forhandle.

- Vi kan drøfte det spørgsmål, hvis man også er klar til at tage ansvar for reformopgaven, siger han til TV2 News.

Til mødet søndag har Venstre bedt regeringen om at komme med et konkret bud på en finansiering af virksomhedernes straksafskrivning på 115 procent af deres investeringer.

/ritzau/