Venstre om dyk i måling: Det går op og ned i politik

Trods dyk i ny meningsmåling glæder Venstre sig over, at der stadig er "et godt stykke ned" til rød blok.

Venstre om dyk i måling: Det går op og ned i politik

Det går op og ned i politik.

Sådan lyder Venstres forklaring på, at partiet for første gang siden oktober 2011 ligger under 30 procents opbakning.

Tilbagegangen for det store oppositionsparti er medvirkende årsag til, at blå bloks særdeles komfortable forspring samlet set er næsten halveret på bare fire uger fra 12,4 procentpoint til 6,6 procentpoint.

Men det er hverken beskyldningerne mod Venstre fra de øvrige borgerlige partier om zigzagkurs eller partileder Lars Løkke Rasmussens sproglige øvelser om holdninger og standpunkter, der er årsag til dykket i målingerne.

Det fastslår Venstres integrationsordfører, Inger Støjberg.

- Man undervurderer efter min mening vælgerne, hvis man tror, at de ikke kan gennemskue, hvad der er politik, og hvad der er kommentator-vælde, siger hun.

- Det blå samarbejde står stærkt. Vi kæmper for danske arbejdspladser og for fortsatte reformer, og det tror jeg belønner sig i sidste ende. Men det er klart, at det går op og ned i dansk politik, siger Inger Støjberg.

Spørgsmål: Men hvorfor går det så nedad nu?

- Det ved jeg ikke. Jeg synes ikke, der er en entydig forklaring på det. Og som sagt er det vigtigste, at det blå samarbejde står stærkt, og at der stadig er et godt stykke ned til rød blok, understreger Venstres integrationsordfører.

For politisk redaktør på Weekendavisen, Arne Hardis, kommer tilbagegangen for Venstre dog ikke som den store overraskelse.

- Venstre har virket som et parti, hvor det ledelsesmæssigt sejler noget. Der meldes forskelligt ud om politisk følsomme emner som brugerbetaling i det offentlige, lyder det fra Arne Hardis.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.