Venstre om Løkke-sag: Vi har indført nye regler

Venstre vil ikke offentliggøre partiets regler, men de forhindrer nye køb af tøj til formanden, lyder det.

18. maj 2014 21:47

Efter sagen om indkøb af tøj for 152.000 kroner og en ferierejse til Lars Løkke Rasmussens familie har Venstre indført nye regler for brug af partikassen. Det oplyser partisekretær Claus Richter.

- Da jeg tiltrådte som partisekretær i april 2012, gennemførte jeg et helt nyt sæt retningslinjer for brug af penge i Venstre. Det gælder også, hvad formanden, partisekretæren og andre ledende folk bruger partiets penge på, siger Claus Richter.

Udmeldingen kommer, efter at flere i baglandet har opfordret til, at Venstre indfører regler, der gør op med, at partikassen betaler for blandt andet tøj til partiformanden.

Flybilletterne til Løkkes familie og jakkesæt og skjorter til formanden er dog blevet betalt, før de nye regler blev indført.

Spørgsmål: Hvad ændrer de nye regler i forhold til de gamle?

- Det er vores interne regler. Jeg kan bare sige, at der er blevet udarbejdet nye retningslinjer, efter jeg blev partisekretær, og det foregår fuldstændig efter bogen, siger Claus Richter.

Spørgsmål: Kan du sige, om Venstre efter de nye regler fortsat kan købe tøj og ferierejser til formanden?

- Nej, det vil jeg ikke ind på, siger Claus Richter, som dog i en sms til Ritzau efterfølgende skriver, at de nye regler forhindrer køb af eksempelvis tøj.

Claus Richter ønsker ikke at udlevere regelsættet fra 2012, men oplyser, at det blandt andet fastslår:

- At Venstre altid vil være i compliance (overensstemmelse, red.) med de danske skatteregler. Det er det, vi tager udgangspunkt i, når det gælder, hvad der er private udgifter, og hvad der ikke er private udgifter.

Spørgsmål: Men reglerne er indført efter købet af tøj og flybilletter. Var I også i overensstemmelse med skattereglerne i den sag?

- Det kan jeg ikke gå nærmere ind i. Jeg kan bare sige, at jeg har fået implementeret de her regler, efter at jeg tiltrådte som partisekretær.

Ifølge skatteadvokat Eduardo Vistisen er ikke kun Lars Løkke Rasmussen, men også Venstre forpligtet til at indberette til Skat, at partiet har betalt en ferierejse for formandens familie.

Spørgsmål: Har Venstre oplyst det til skattemyndighederne?

- Det har jeg ingen kommentarer til. Vi betragter skat som en privatsag, ligegyldigt om det er et organisationsspørgsmål eller et spørgsmål til enkeltpersoner.

Spørgsmål: I Thornings skattesag mente Venstre, at hendes oplysninger skulle lægges frem. Hvorfor er det anderledes, når det handler om Venstres formand?

- Det har jeg ingen kommentarer til.

Spørgsmål: Kan du forstå, hvis nogle vælgere tænker, det er dobbeltmoralsk, at når det gælder Socialdemokraternes formand, så skal skatteoplysningerne frem, men ikke når det gælder Venstres formand?

- Det har jeg ikke nogen kommentarer til, siger Claus Richter.

/ritzau/

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...