Venstre om nulvækst: Et godt tilbud til regeringen

Venstre vil forhandle med regeringen om skattelettelser på fem milliarder, understreger Peter Christensen

Venstre om nulvækst: Et godt tilbud til regeringen

Venstres finanslovudspil med nulvækst i den offentlige sektor og skatte- og afgiftslettelser på fem milliarder kroner er en fremstrakt hånd til regeringen.

Det mener Venstres finansordfører, Peter Christensen.

- Det svære er at finde pengene, og det har vi gjort i vores finanslovudspil, og så siger vi med en fremstrakt hånd til regeringen: Lad os forhandle om, hvordan vi skaber flest mulige arbejdspladser, og hvilke byrder vi kan lette for virksomhederne.

- Jeg mener faktisk, at det her er et godt tilbud til regeringen, siger han til Ritzau.

I Venstres udspil er der lagt op til, at der skal bruges en milliard kroner på at fremrykke en række initiativer for virksomhederne fra vækstplanen, som ellers først er sat til at træde i kraft i 2015.

- Vi lægger ikke et konkret forslag frem til, hvad de sidste fire milliarder kroner skal bruges til af lettelser. Det er vi parate til at forhandle med regeringen om, siger Peter Christensen.

Spørgsmål: Kan man ikke vende det om og sige, at regeringen vil bruge fem milliarder kroner mere på velfærd, end Venstre vil?

- Regeringen vil gøre verdens største offentlige sektor endnu større - det vil Venstre ikke.

- Men det er klart, at når regeringen vil bruge flere penge på verdens største offentlige sektor, så vil den jo også dermed vokse, og det mener vi ikke, at tiden er inde til, siger Peter Christensen.

Han påpeger dog, at Venstre ikke vil lave udgiftsstop på alle områder i det offentlige. Den generelle nulvækst i den offentlige sektor skal blandt andet sikres med nye reformer og udmøntning af ubrugte puljer.

- En af måderne, hvor vi skaffer penge på, er blandt andet ved en reform af beskæftigelsesindsatsen. Men når det gælder den del, der vedrører regioner og kommuner, lægger vi ikke op til at skulle bruge færre penge, end regeringen gør.

- Men i forhold til beskæftigelsesområdet bruger vi i dag 80 milliarder kroner, og der siger vi, at vi i 2014 godt kunne bruge 1,5 milliarder kroner mindre, siger Peter Christensen.

Venstres samlede finanslovudspil præsenteres fredag klokken 12.30 på Christiansborg

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst