Kristan Jensen og Ellemann-Jensen overtager magtfulde poster i V

Efter formandspekulationer i Venstre bliver Jensen gruppeformand, og Ellemann-Jensen politisk ordfører.

En ny magtdeling er faldet på plads i Venstre.

Folketingsgruppen har valgt næstformand Kristian Jensen (V) til gruppeformand og Jakob Ellemann-Jensen (V) til politisk ordfører.

Det oplyser formand Lars Løkke Rasmussen (V) efter et møde mandag. Det sker efter spekulation om formandens fremtid.

- Det (at Kristian Jensen bliver gruppeformand, red.) er meget vigtigt. Jeg er glad for, at Kristian har mod på opgaven, han har haft den før, siger Løkke, der ikke svarer direkte på, om det er en blåstempling af Jensen som mulig formand.

Besættelsen af posterne kan ses som en indikator på, hvem der engang i fremtiden skal være formand for partiet, hvor det i en årrække har været kutyme, at næstformanden tog over, når formanden gik af. Men det er ikke så sikkert længere ifølge iagttagere.

Flere navne har været nævnt som fremtidens formand for partiet, og i øjeblikket er det Kristian Jensen og Jakob Ellemann-Jensen, der nævnes.

Fredag aften sagde den tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen, at han havde en ambition om at tage nøglerne til Statsministeriet tilbage.

Det blev tolket som et signal om, at han vil fortsætte som formand, trods spekulationer om at han ville træde tilbage, hvis blå blok tabte magten ved folketingsvalget 5. juni i år.

Det gjorde blokken, men Venstre gik til gengæld markant frem ved både europaparlamentsvalget og folketingsvalget. Kristian Jensen gik samtidig tilbage målt på antallet af personlige stemmetal, og diskussionen om arvtageren blussede op på ny.

Vælgerne i samme valgkreds gav et flot valg til Inger Støjberg (V), der også tidligere har været nævnt som en mulig formand, men hun indgår ikke i ledelsen, som faldt på plads mandag.

- Jeg tror, det bliver godt, siger en ordknap Inger Støjberg.

Sophie Løhde (V) fik posten som gruppenæstformand og indgår dermed i ledelsen.

Der har tidligere været gnidninger i Venstre-toppen, ikke mindst under formandsopgøret i sommeren 2014, hvor Lars Løkke blev udfordret af næstformand Kristian Jensen. Det endte med, at de delte formandskabet mellem sig.

Løkke understreger mandag, at han er formand for partiet.

- Jeg er leder af Venstre, og det har ikke været til afstemning i dag. Jeg har ikke hørt om, at nogen udfordrer mit lederskab, siger Lars Løkke Rasmussen.

Under valgkampen i år udgav Lars Løkke pludselig en samtalebog, hvor han såede tvivl om Kristian Jensens ledelsesevner.

Næstformanden har ellers tidligere være udset som naturlig arvtager, men det billede står ikke længere så klart.

Karen Ellemann og Britt Bager har siden begyndelsen af sidste år siddet på pladserne. Karen Ellemann stopper som gruppeformand og bliver første næstformand i Folketinget.

De øvrige ordførerposter i Venstre ventes først fordelt på partiets sommergruppemøde, der finder sted torsdag til lørdag.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden