Venstre-profil: Lavere ydelser holder ikke asylsøgere væk

Asylaftale rammer ikke asylsøgerne, men skader børn, mener det mangeårige folketingsmedlem Eyvind Vesselbo.

Venstre skyder skævt med lavere ydelser til udlændinge, som ikke har boet i Danmark i syv af otte år. Det rammer ikke asylsøgere, som får penge fra "madkasseordningen", men sætter udlændinges børn ud på sidelinjen ved mindre samvær med andre børn.

Det siger Venstres tidligere socialordfører, kultursociolog Eyvind Vesselbo, som ikke genopstillede ved folketingsvalget for nylig.

- Der spares kun teoretisk, hvis antallet af asylsøgere daler. Det er helt forkert at kalde det asylstramninger. Der spares kun på ydelserne til folk, som har fået opholdstilladelse. Integrationsydelsen sættes ned til SU-niveau syv år tilbage, siger Eyvind Vesselbo om det såkaldte straksindgreb på asylområdet, som integrationsminister Inger Støjberg (V) præsenterede onsdag.

Som kultursociolog lavede han "Ishøj-undersøgelsen". Den viste, at 145 enlige mænd, der kom til Danmark som tyrkiske gæstearbejdere, på 10 år voksede til 2350 tyrkere i Ishøj som følge af familiesammenføring.

Aftalen giver kun besparelser på 400 millioner kroner og ikke én milliard kroner, som Venstre anslog i sit udlændingeudspil i sommeren 2014, påpeger Eyvind Vesselbo.

Venstre ville spare 287 millioner kroner, fordi asylsøgere skulle bo på centre, men det står ikke i udspillet. Desuden mangler der godt 200 millioner kroner, som Venstre ville spare på familiesammenføring, understreger han.

- Aftalen rummer ikke Venstres forslag om, at asylsøgere og deres familier ikke må bo og arbejde udenfor asylcentrene. Desuden ville Venstre skaffe omkring 200 millioner kroner ved at ændre reglerne for familiesammenføring, siger Eyvind Vesselbo.

Han afviser, at de lavere ydelser holder asylsøgere væk.

- Det er så attraktivt at komme til Danmark med sundhed, uddannelse og et roligt velfærdssamfund, at lavere ydelser slet ikke er hovedargumentet for at komme til Danmark. Men mange børn kommer til at leve i fattigdom, mener tidligere folketingsmedlem Eyvind Vesselbo.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst