Venstre: Regering straffes for løftebrud

Vælgerne støtter Venstre og straffer regeringen for løftebrud, mener politisk ordfører Ellen Trane Nørby

Venstre: Regering straffes for løftebrud

Regeringen ligger, som den har redt. Nu straffer vælgerne Socialdemokraterne, SF og De Radikale for flere løftebrud før og efter folketingsvalget.

Sådan siger Venstres politiske ordfører Ellen Trane Nørby om, at partiet får 60 mandater i Voxmeters seneste måling for Ritzau mod 62 mandater tilsammen for S-R-SF.

- Danskerne er meget enige med den politik, vi fører og den linje, vi har lagt. Det skal ikke være dyrere at være dansker, og vi skal bevare danske arbejdspladser i Danmark. Regeringen vil en helt anden politik, end de gik til valg på, siger hun og tilføjer:

- Løftebruddene handler nu om det, de sagde før og efter valget, om at de ikke ville forringe pensionisternes vilkår og børnechecken, og at de ikke ville røre ved boligskatterne og rentefradraget, siger Ellen Trane Nørby.

Hun hæfter sig ikke ved, at Socialdemokraterne med 19,2 procent står bedre end i Megafons seneste chokmåling med blot 16,9 procent. Både Socialdemokraterne og De Radikale taber terræn i forhold til Voxmeters seneste måling, påpeger hun.

Venstre kræver stadig skattelettelser i en skattereform, skønt partiet støtter regeringens forslag om bedre afskrivninger til virksomheder, understreger Ellen Trane Nørby.

- Vores linje er klar, som den har været hele tiden. Der skal ske en markant lettelse på skatten. Både for dem, der er i arbejde og særlig for vore virksomheder, fastslår hun.

Ellen Trane Nørby afviser, at Venstre ligger i hængekøjen og ikke vil tage politisk ansvar i en krisetid.

- Det er et mantra, som regeringspartierne har indøvet. Vi har taget ansvar for dansk tilslutning til finanspagten, en lang række delaftaler om finansloven, en energiaftale, og nu forhandler vi reform af førtidspension og fleksjob, siger Venstres politiske ordfører.

/ritzau/