Venstre: Regeringens it-strategi er reelt betydningsløs

Venstre beskylder regeringens plan for digitalisering af velfærden for at befinde sig "i krybesporet".

Venstre: Regeringens it-strategi er reelt betydningsløs

Der er over 30 hovedpunkter i regeringens, kommunernes og regionernes plan for at digitalisere og automatisere fremtidens velfærd. Og fint ser det ud.

Men i virkelighedens verden er målsætningerne betydningsløse, mener Venstres it-ordfører, Michael Aastrup Jensen.

- Syv år er en evighed, når vi taler digitalisering. For syv år siden var det de færreste, der havde hørt om en smartphone endsige set en, ligesom tablets var nærmest ukendte. I dag er de vigtige og allestedsnærværende arbejdsredskaber, anfører han og fortsætter:

- Den udvikling var umulig at forudsige i 2006, så hvordan kan regeringen forudsige. hvilke værktøjer og muligheder, vi har i 2020?

På trods af, at Venstre altså mener, at det hele er uden reel betydning, kritiserer partiet alligevel det tempo, som planen lægger op til, når det gælder om at indfase elektronik i den velfærd og de ydelser, som det offentlige kan tilbyde borgerne.

- Danmark er med helt fremme i digitaliseringen, men vi ender med at blive hægtet af, hvis vi nøjes med at følge regeringens hastighed, understreger Michael Aastrup Jensen.

- Hvis regeringen bliver ved med at sidde på hænderne, kører toget uden os. Så kan vi se langt efter både it-arbejdspladser, eksport og ikke mindst en offentlig sektor, der kan køre længere på literen, påpeger han.

Blandt punkterne i digitaliseringsstrategien er, at man frem mod 2020 skal udbrede telemedicin til hele landet, styrke digitaliseringen i folkeskolen og indføre mere velfærdsteknologi i form af eksempelvis spiserobotter i plejesektoren.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.