Venstre: Rød skattereform er underfinansieret

Regeringens skattereform hænger kun sammen med skat på kapitalpension, siger Venstres Claus Hjort Frederiksen

Venstre: Rød skattereform er underfinansieret

Danskere med kapitalpension betaler for regeringens skattereform. Den hænger kun sammen, fordi regeringen fra næste år beskatter kapitalpensioner, når folk indbetaler.

Sådan siger Venstres forhenværende finansminister Claus Hjort Frederiksen.

Han forhandler ikke længere med finansminister Bjarne Corydon (S), fordi regeringen finder Venstres udspil underfinansieret.

- Det er det rene vrøvl. Vor regnemetode er nøjagtig den samme som Finansministeriets. Regeringens udspil er i 2013 underfinansieret med 5,5 milliarder kroner. Regeringen fremrykker beskatning af kapitalpensioner for at bringe balance i regnskabet, siger han.

- Det giver et engangsprovenu (beløb) i statskassen på godt 10 milliarder kroner, siger Claus Hjort Frederiksen.

Han fastholder, at Venstre både kan sikre 0,8 procent vækst i de offentlige udgifter samt give danskerne skattelettelser, skønt regnestykket ifølge regeringen ikke hænger sammen.

- Det må jeg på det kraftigste afvise. Vi har taget alle elementerne fra regeringens skatteplan. Vi vil indfase skattereformen på tre år i lyset af de sammenbrudte trepartsforhandlinger, siger Claus Hjort Frederiksen.

Han afviser, at Venstre ligger i hængekøjen uden at forhandle, fordi partiformanden Lars Løkke Rasmussen er rejst til miljøtopmøde i Rio de Janeiro ligesom statsminister Helle Thorning-Schmidt (S).

- Forløbet er chikane mod Venstre. Vi meddelte for over en måned side, at Lars Løkke Rasmussen skulle til de samme klimaforhandlinger som vores statsminister. Derfor kunne han ikke forhandle i denne uge, siger han.

Regeringens økonomiske politik hænger i laser uden et resultat af trepartsforhandlinger, mener Claus Hjort Frederiksen.

- De lægger op til en aftale med Enhedslisten. De eksekverer de i disse dage, siger han.

/ritzau/