Venstre stiller krav for at støtte Palæstina

Palæstina skal acceptere at modtage statsløse borgere fra Danmark for at få opbakning i FN, mener partiet.

Venstre stiller krav for at støtte Palæstina

Venstre er indstillet på at følge regeringen i spørgsmålet om at give det palæstinensiske selvstyre en højere status i FN. Men opbakningen er betinget af ét krav: Myndighederne i Palæstina skal være parat til at modtage palæstinensere bosat i Danmark.

Det siger Venstres udenrigsordfører, Søren Pind, til Berlingske.

Om et par uger skal FN stemme om at hæve Palæstinas status fra det nuværende "observatør" til det mere indflydelsesrige "ikke-medlem observatør".

- Der burde være en forhandling med dem om, hvorvidt de så også til gengæld er beredte til at påtage sig at modtage deres statsløse borgere og kriminelle, som vi ikke kan hjemsende, fordi vi ikke har en aftale med dem, siger Søren Pind til avisen.

Det palæstinensiske selvstyres repræsentant i Danmark, Amro Alhourani, mener, at Pind er for tidligt ude.

Flygtningespørgsmålet vil være et af de sidste emner, som selvstyret vil forhandle med israelerne om inden en eventuel aftale om oprettelse af en selvstændig stat, siger Alhourani.

Udenrigsminister Villy Søvndal (SF) vil ikke udtale sig om forslaget fra Venstre. Men Socialdemokraternes udenrigsordfører, Jeppe Kofod, afviser at knytte de statsløse palæstinensere sammen med spørgsmålet om FN-status.

- Der er ingen tvivl om, at kriminelle asylansøgere, der har fået udvisningsdomme og afviste asylansøgere skal sendes hjem. Men vi har her at gøre med et folk, der får ny status i FN. Det er ikke et land, man kan lave en aftale med, siger Jeppe Kofod til Berlingske.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.