Venstre tager skarp afstand fra hærværk mod S

Hærværk er udemokratiske. Statsministeren skal behandles med respekt, siger Venstres Inger Støjberg.

Det er helt utilstedeligt, at aktivister har lavet hærværk mod Socialdemokraternes hovedkvarter på Frederiksberg, siger Venstres politiske ordfører, Inger Støjberg.

Ved hærværket, der er sket natten til torsdag, er flere ruder smadret, der er skrevet graffiti imod partiformanden, statsminister Helle Thorning-Schmidt (S), og hovedindgangen er overhældt med blå maling.

- Det hører ingen stedet hjemme at udøve hærværk 1. maj eller nogle andre dage. Det hører heller ingen steder hjemme at lave aktioner mod statsministeren. Hun er vores statsminister, og hun skal behandles med respekt, siger Venstres politiske ordfører.

- Det andet er udemokratisk. Jeg er brandhamrende uenig med statsministeren om mange ting. Men man skal behandle hende med respekt.

Inger Støjberg tager også skarp afstand fra, at en aktionsgruppe har truet med at overdøve Thornings 1. maj-tale i Fælledparken i København med piften og fløjter.

- Der er sket et skred. Det er ærgerligt. For mig står 1. maj som noget, Socialdemokraterne og rød fløj har en stærk tradition for. Det er en festdag for dem. Det er en skam, at nogle bøller vil ødelægge dagen, siger Inger Støjberg.

Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, tager afstand fra hærværksmænd og fløjtenister i Fælledparken.

- Det er fuldstændig grotesk. Det er usmageligt. Jeg forstår simpelt hen ikke, at nogle mennesker kan optræde så stupidt.

- Vi må alle sammen tage skarp afstand, når man vil forhindre statsministeren i at tale, så folk kan høre det, eller når man begår hærværk mod Socialdemokratiets hovedkontor, siger Kristian Thulesen Dahl.

Socialdemokraternes partisekretær, Lars Midtiby, siger til TV2, at "nogle mennesker i øjeblikket trænger til et grundkursus i demokrati".

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst