Venstre til virksomheder: Gå rettens vej i skatteslagsmål

Selskaber føler sig som jaget vildt af det danske skattevæsen. Venstre siger, at de skal bruge retssystemet.

Venstre til virksomheder: Gå rettens vej i skatteslagsmål

- Hvis man føler, at Skat er gået over stregen, så har vi et retssamfund til at tage sig af den slags.

Sådan lyder meldingen fra Venstre, efter frustrerede erhvervsfolk i tirsdagens Jyllands-Posten har langet ud efter de danske skattemyndigheder, der beskyldes for at gå for vidt i jagten på milliardindtægter.

Sagens kerne handler om de afregningspriser, som multinationale selskaber bruger, når de handler med sig selv, og det er et område, som Skat har oprustet voldsomt på. Men selskaberne siger, at skattekontrollen er blevet for aggressiv.

- Jeg vil opfordre de virksomheder, der føler, at Skat går for langt, til at tage kontakt til Folketinget med konkrete forslag til, hvad der kan ændres i forhold til at være konkurrencedygtige, siger Venstres erhvervsskatteordfører, Mads Rørvig, til Ritzau.

- Der skal være et fornuftigt og sundt samspil og samarbejde mellem skattemyndighederne og virksomhederne. Selvfølgelig skal der det, tilføjer han.

I 2012 forhøjede Skat multinationale selskabers skattepligtige indkomst med over 21 milliarder kroner i 67 sager, hvor der efter Skats opfattelse blev handlet til kunstigt lave priser. Både antallet og beløbet er rekord.

Senest har Skat rejst et krav på 5,8 milliarder kroner over for it-giganten Microsoft i en meget stor skattesag.

Mads Rørvig vil ikke gå ind i den konkrete sag, men siger:

- Hvis der er nogle, der føler, at Skat er gået ud over deres beføjelser, så har vi et retssystem til at understøtte og hjælpe dem, der føler, at Skat er gået for langt.

Han peger på, at udviklingen kloden over går i retning af, at skattemyndighederne nu opruster mod skattesvindlere.

- Det er ikke kun i Danmark, at der er blevet oprustet. Det er globalt, at man forsøger at adressere, at penge bliver flyttet rundt for at unddrage skattebetaling, siger han.

- Verden bliver mere kompleks. Skatteregler over hele verden bliver mere komplekse, og derfor er det også naturligt, at man over hele verden har mere fokus på det her, tilføjer Mads Rørvig.

John Bygholm fra revisorernes brancheorganisation, FSR, er stødt over, hvad han kalder "Skats opfindsomme forhøjelser".

- Nogle gange er vi dybt forbløffede over de forhøjelser, som Skat kommer med, og der er ingen tvivl om, at man fra nogle virksomheders side føler sig som jaget vildt, siger han til Jyllands-Posten.

Også Dansk Erhverv mener, at Skat er gået for vidt i sin jagt på selskaberne. Men skatteminister Holger K. Nielsen (SF) afviser kritikken.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.