Venstre tilbyder Thorning en lille skattereform

Lars Løkke Rasmussen (V) har været i Finansministeriet i dag for at tale skattereform med regeringen.

Venstre tilbyder Thorning en lille skattereform

Venstre forsøger nu for alvor at komme i skatteforhandlinger med regeringen.

På et møde i dag i Finansministeriet har Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, således tilbudt regeringen at forhandle om andre løsninger for en skattereform, end dem der hidtil har været drøftet.

En mindre udgave end den reform, der hidtil har været på bordet.

Og det betyder blandt andet, at Venstres krav om 13 milliarder kroner til skattelettelser skulle være taget af bordet.

Indtil nu har Venstre ønsket at forhandle om hele regeringens reformprogram på en gang for så samtidig at indgå en samlet skatteaftale - en aftale som ifølge Venstres regnemaskine ville kunne de frigøre 13 milliarder kroner til regulære skattelettelser.

Den metode har været stærkt kritiseret af økonomer og politikere fra alle andre partier, og nu ændrer Venstre sine krav og går efter en mindre løsning.

Et af Venstres nye krav er at lave en skatteaftale, der kun rækker tre år frem - altså til valgperiodens udløb.

Samtidig skal beskæringen af rentefradraget fjernes, mens beskæringen af overførselsindkomsterne skal fortsætte, mener Venstre ifølge DRs oplysninger.

Overfor Jyllands-Posten bekræfter Venstres formand Lars Løkke Rasmussen, at der nu arbejdes med et nyt mål for Venstre i skatteforhandlingerne:

- Den store plan kan ikke bære igennem, men det betyder ikke, at Venstre er ude af skatteforhandlingerne. Vi har tilbudt regeringen at lave en skattereform, der kan virke nu.

- En mindre reform, som bliver gennemført på de næste tre år, og som vi kan lave inden sommerferien," siger Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen til jp.dk.

Ifølge Jyllands-Postens oplysninger skal sådan en reform indeholde en yderligere lettelse i topskatten, en ny mellemskat, forhøjet beskæftigelsesfradrag og en erhvervsskattepakke.

Finansminister Bjarne Corydon (S) forholder sig afventende.

- Der er to principper, som jeg ikke kan rokkes fra: Det ene er, at det skal være økonomisk ansvarligt.

- Den anden er, at det skal være en skattereform for almindelige lønmodtagere, for kassedamer og metalarbejdere.

- Sådan har det ikke været de andre gange, vi har lavet skattereformer. Og sådan skal det være den her gang, siger han til DR Nyheder.

/ritzau/