Venstre var ikke briefet om noget regeringsindgreb

Det er ærgerligt, at KL og lærerne ikke har fundet en løsning på den store arbejdskonflikt, siger Venstre.

Venstre var ikke briefet om noget regeringsindgreb

Landets store oppositionsparti, Venstre, var ikke på forhånd underrettet om det regeringsindgreb, der efter alt at dømme er på trapperne i lærerkonflikten.

Folkeskoleordfører Karen Ellemann (V) kalder det "trist", at parterne i konflikten, KL og Danmarks Lærerforening, ikke har kunnet finde en aftale ved forhandlingsbordet.

Hun afventer nu en officiel udmelding fra regeringen om oplægget til lovindgrebet, der ventes at blive præsenteret torsdag formiddag. Først da vil Venstre sige noget om, hvorvidt de vil lægge stemmer til et lovforslag i Folketinget eller ej.

- Vi er ikke blevet præsenteret for noget fra regeringens side endnu, og derfor er det for tidligt for mig at sige noget om indholdet. Så når de beder os om at se på et udkast, som de beder om vores støtte til, så kommer vi med vores vurdering, siger hun.

Karen Ellemann havde gerne havde set, at det var parterne i konflikten, der havde formået at lave en aftale, så politikerne ikke skulle blande sig.

- Vi har fra starten haft forståelse for KL's position. Men vi har hele vejen igennem støttet den danske model, og at det var aftalepartnerne, som skulle nå frem til en aftale, siger hun.

- Det er så regeringens vurdering nu, at det gør parterne ikke. Og derfor vælger de at komme med et indgreb. Hvordan det indgreb ser ud, ved vi ikke noget om, tilføjer Karen Ellemann.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S), beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) og børne- og undervisningsminister Christine Antorini (S) afholder pressemøde torsdag klokken 10.00, oplyser Statsministeriet.

Det foregår i Statsministeriets Spejlsal. Flere medier skriver tidligt torsdag morgen, at regeringens topministre har holdt møder natten til torsdag om det indgreb, der skal sætte en stopper for lockouten af lærerne, der nu er i gang på fjerde uge.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.