Venstre ventes at støtte erhvervsudspil

Skønt regering har flertal med EL om bedre afskrivning for virksomheder, ventes Venstre med, erfarer Ritzau.

Venstre ventes at støtte erhvervsudspil

Venstre ventes at indgå en aftale med regeringen om, at virksomhederne kan afskrive deres investeringer med 115 procent i maskiner og inventar i år og næste år, selv om regeringen har en politisk forståelse med Enhedslisten, erfarer Ritzau.

Det betyder ikke, at Venstre dermed sagt ja til at lave en skattereform med regeringen.

Regeringen har flertal med Enhedslisten bag forslaget om afskrivninger, som søndag forhandles med Liberal Alliance, De Konservative og Venstre.

Også de Konservative erklærer sig positive over for at indgå en aftale, ligesom Liberal Alliance forhandler videre med regeringen trods forståelsen med Enhedslisten, siger politisk leder Anders Samuelsen til TV2 News.

- Vi har brugt en lillebitte smule tid på at diskutere den del, og så har vi brugt en masse tid på at diskutere skattereform, siger han.

Virksomheder kan ifølge regeringens skatteudspil afskrive 115 procent af investeringer i maskiner og andet udstyr. Det skal øge investeringerne med 15-20 milliarder kroner og ifølge regeringen sikre job til 7500 ekstra personer i 2012 og 2013.

Venstre har foreslået en skattepakke for erhvervslivet. Hvis Venstre støtter "investeringsvinduet", kan det bane vej for en skattereform mellem regeringen og Venstre. Venstres holdning til regeringen blev ifølge kilder lørdag opblødt.

Lørdag krævede Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, ikke 13 milliarder kroner i skattelettelser. Han efterlyste i stedet "et betydeligt element af friske reform-milliarder, der returneres til danskerne".

Venstre er ifølge Ritzaus oplysninger usikker på, om regeringen vil lave en skattereform med dem eller Enhedslisten. Når Venstre i Megafons seneste meningsmåling er større end S-R-SF, ville man normalt lukke flanken til Enhedslisten, lyder vurderingen.

/ritzau/