Venstre: Vi er stadig klimaduks på alt der kan måles

Vi har bevidst undgået symbolpolitik på klimaområdet. Sådan forklarer Venstre Danmarks rutsjetur i nyt indeks.

Ritzau
Kommuner skal kunne bremse kystnære møller Foto: Scanpix/Henning Bagger
Udland 16. november 2016 21:33

Venstre er ikke ked af, at Danmark i en ny international opgørelse over landenes klimaindsats er røget fra en topplacering til en 13.-plads. Det siger partiets klima- og energiordfører, Thomas Danielsen.

- Jeg hæfter mig ved, at Danmark fortsat er førende på de målbare parametre. Vi har netop bevidst ikke ønsket at prioritere symbolpolitiske målsætninger. Denne regering er gået langt videre end de tidligere, siger han.

Det er blandt andet regeringens ønske om at stoppe en aftalt kystnær vindmøllepark, der medvirker til Danmarks tur ned ad ranglisten. Regeringen har også anfægtet Danmarks langsigtede klimamål.

- Vi har jo ikke droppet de kystnære havmøller. Vi ønsker bare at udskyde dem, fordi ingen efterspørger den el, de skal producere. Og så vil vi i mellemtiden bruge pengene på mere grøn omstilling, siger V-ordføreren.

Danmarks nedgradering som klimaduks fremgår af opgørelsen Climate Change Performance Index 2017, der onsdag blev præsenteret på FN's klima konference COP22 i Marrakesh i Marokko.

Indekset udarbejdes af den uafhængige tyske miljøorganisation Germanwatch i samarbejde med Climate Action Network (CAN) Europe, en koalition af 130 miljøorganisationer i 30 lande.

Årsagen til Danmarks tabte førerstatus er Venstre-regeringens klimapolitik, forklarede rapportens hovedforfatter, Jan Burck fra Germanwatch, på et pressemøde.

Men ifølge Thomas Danielsen har regeringen eksempelvis gjort det langt mere attraktivt at transportere sig med elbiler.

- Og vi forsøger at gøre det mere attraktivt at bruge el til at opvarme huse med varmepumper. Det er misvisende at sige, at Danmark pludselig er blevet et uland. Målt kroner og ører er vi den mest ambitiøse regering i nyere tid, siger han.

/ritzau/

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...