Venstre: Vi kan se os selv i dele af LO's dagpengeudspil

Venstre tager venligt imod dele af fagbevægelsens nye dagpengeudspil, der vil sørge for, at færre falder ud.

LO's og FTF's udspil på dagpengeområdet får en høflig modtagelse af en af arkitekterne bag det nuværende dagpengesystem, Venstre.

Fagbevægelsen vil gøre det lettere at genoptjene retten til dagpenge, eksempelvis ved at lade sæson- eller kortere projektansættelser tælle med i regnskabet.

Med forslaget sættes der endnu engang fokus på det, der i hele valgperioden har skabt ballade hos Socialdemokraterne, og Venstre synes da også, at "det er fint", at fagbevægelsen lægger forslag frem.

- Jeg synes, det er fint, at fagbevægelsen byder ind på et konkret politikområde, siger arbejdsmarkedsordfører Hans Andersen.

- Vi deler i forvejen ambitionerne om, at det skal kunne betale sig at arbejde, og at flere skal i arbejde, og der er også ting i udspillet, vi kan se os selv i, understreger han.

- For eksempel er vi enige i, at man bør sikre, at fremtidens dagpengesystem sørger for, at flere har et incitament til at forsikre sig, da flere i dag oplever en markant forringet dækningsgrad ved ledighed, siger han.

- Derudover noterer jeg mig, at fagbevægelsen ikke længere vil føre dagpengeperioden tilbage til fire år, lyder det fra Hans Andersen.

Det var netop Venstre, der sammen med sin daværende regeringspartner De Konservative og Dansk Folkeparti strikkede det nuværende dagpengesystem sammen.

Med reformen blev den periode, man kan modtage dagpenge i, halveret fra fire til to år, mens genoptjeningsperioden omvendt blev fordoblet fra et halvt til et helt år.

Reformen blev vedtaget med De Radikales stemmer. Og De Radikale fastholder i dag, at forholdet mellem genoptjenings- og støtteperioden på henholdsvis et og to år er "rimeligt".

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.