Venstre vil ikke røre rentefradragsretten

Regeringen må ikke røre rentefradragsret, hvis Venstre skal med i skattereform, siger Claus Hjort Frederiksen.

Venstre vil ikke røre rentefradragsretten

Regeringen får ikke Venstre med i en skattereform, hvis den forringer rentefradragsretten.

Det fastslår Venstres forhenværende finansminister Claus Hjort Frederiksen.

- Lige præcis rentefradraget kan vi ikke medvirke til, siger han.

Indtil 2020 sænker VK-regeringens skattereform gradvist rentefradraget fra 33 til 25 procent. S-R-SF regeringen vil yderligere forringe fradraget fra 27 til 20 procent mellem 2017 og 2020.

I sin grundlovstale på Metalskolen i Jørlunde angriber Claus Hjort Frederiksen statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) og SF's formand, Villy Søvndal, for "danmarkshistoriens største løftebrud".

- Man kan ikke, som de gjorde, fylde vælgerne med løgn i valgkampen og føre den stik modsatte politik bagefter. Det er uanstændigt og skamløst, så folk mister respekten for politikere, siger han.

Trods sin krasse kritik kan Claus Hjort Frederiksen godt se Venstre lave en skattereform med regeringen. Det kræver, at finansminister Bjarne Corydon (S) garanterer, at gevinsten fra reformer for flere milliarder kroner bruges til skattelettelser, siger han.

- Det skal ledsages af en reel skattelettelse. Der skal gennemføres en erhvervsskattepakke, så virksomhederne tjener penge, og udenlandske virksomheder vil placere produktion i Danmark.

Erhvervsskattepakken skal omfatte selskabsskatten, iværksætterskatten samt afgifter på fedt, sukker og tobak, som øger grænsehandlen, understreger Claus Hjort Frederiksen.

Venstre kræver ikke ultimativt 13 milliarder kroner til skattelettelser, påpeger han.

- Vi er et pragmatisk parti. Det er ikke alt eller intet for vores vedkommende. Vi mangler at høre fra finansministeren, at han kan imødekomme os ved at sænke skatterne reelt, siger Claus Hjort Frederiksen.

/ritzau/