Politik

Venstre vil ikke tøve med flere asylstramninger

Regeringspartiet Venstre er klar til at stramme asylregler yderligere for at sikre færre asylansøgere.

Hvis tilstrømningen af asylsøgere ikke falder i 2015, lover regeringen allerede nu yderligere stramninger, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten torsdag.

Meldingen kommer, efter regeringen onsdag aftalte de første stramninger på udlændingeområdet med de tre øvrige partier i blå blok.

De nye stramninger skal sættes i værk, hvis den barbering af ydelserne, der nu er aftalt, ikke bringer det samlede antal asylsøgere ned under sidste års rekord på 14.792.

- Mit udgangspunkt er, at der skal komme færre asylsøgere. Jeg vil gøre alt, hvad jeg overhovedet kan for at få bremset den tilstrømning, vi ser, siger udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) til Jyllands-Posten.

Hun ønsker dog ikke at angive, hvilke nye konkrete stramninger der kan være på vej:

- Der vil være andre elementer, som man givetvis kan stramme, men der skal ikke strammes op i forhold til, om man kan få eksempelvis lægehjælp, siger hun til Jyllands-Posten.

I første omgang fremsætter regeringen fredag et lovforslag, der betyder, at flygtninge i fremtiden ikke får kontanthjælp, men i stedet skal leve på en lavere integrationsydelse.

Dansk Flygtningehjælp forventer ikke, at det vil få færre til at søge mod Danmark.

- Jeg tror ikke, at det har en nævneværdig betydning for asylstrømmene i Europa og derfor heller ikke for tilgangen til Danmark, siger generalsekretær Andreas Kamm til Jyllands-Posten.

Ikke nok med at det er et virkningsløst tiltag, når man for eksempel vil skære i integrationsydelsen. Det er decideret skadeligt, mener Dan Jørgensen, udlændingeordfører for Socialdemokraterne, der peger på, at det vil føre til fattigdom.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst