Venstre vil kriminalisere lejre af hjemløse udlændinge

Det skal være ulovligt for udlændinge at sove på gaden i improviserede lejre, mener Venstre.

Jan E. Jørgensen Foto: Scanpix/Bax Lindhardt

Jan E. Jørgensen Foto: Scanpix/Bax Lindhardt

Det skal være slut med lejre bestående af udenlandske hjemløse, mener regeringspartiet Venstre, der er klar til at give politiet nye beføjelser. Det skriver TV2 Lorry.

- De efterlader mange gange et stort svineri, og det skal vi ikke stå model til, siger Jan E. Jørgensen, medlem af Retsudvalget for Venstre, til TV2 Lorry.

Da det i dag er lovligt at sove på gaden i Danmark, kan hverken politi eller kommuner rydde lejrene, hvis de ønsker det. Der skal være begået en eller anden form for kriminalitet, hvis politiet skal skride ind.

Det får Venstre til at foreslå at lave reglerne om, så det bliver muligt at rydde lejrene uden fund af anden kriminalitet.

- Vi vil gøre det muligt for politiet at opløse lejre og grupper af tilrejsende. Det skal ikke være lovligt at okkupere bænke og parker, siger Jan E. Jørgensen til TV2 Lorry.

Regeringspartiet vil derfor bede Justitsministeriets jurister se på, hvordan man kan udforme en lov, der kriminaliserer lejrene. Loven må dog ikke på samme tid ramme andre grupper, der ikke nødvendigvis er uønsket.

Som eksempler nævner Jan E. Jørgensen, at en ny lov ikke må forhindre tilbudsjægere i at ligge i kø foran butikker natten over eller en hjemløs i at sove på bænk, hvis der ikke er plads på et herberg.

Han er fortrøstningsfuld i forhold til at samle flertal for det nye lovforslag.

- Det er et stigende problem, der skal gøres noget ved, og det kan jeg ikke forestille mig, der ikke er opbakning til, siger Jan E. Jørgensen til TV 2 Lorry.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.