Venstre vil lukke for asylansøgere igen

Asylansøgere strømmer til Danmark, fordi regeringen lemper vilkår, mener integrationsordfører Inger Støjberg.

Venstre vil lukke for asylansøgere igen

5521 asylansøgere er kommet til Danmark indtil december i år, fordi regeringen har lempet vilkårene.

Sådan siger Venstres integrationsordfører, Inger Støjberg.

- Regeringen har væsentligt ændret forholdene for asylsøgerne, så Danmark tilbyder langt bedre forhold end andre lande. Man kan få børnecheck fra dag ét. Man kan bo uden for asylcentrene og arbejde, siger Inger Støjberg.

Udlændingestyrelsens tal viser, at Danmark nu modtager de fleste asylsøgere i 10 år. Ifølge Jyllands-Posten blev 2279 asylansøgere indtil december godkendt. Det er det højeste antal tilladelser i ni år.

Inger Støjberg afviser, at flere søger asyl, fordi der er borgerkrig i Syrien - det forklarer kun 350 asylansøgere af godt 5500 asylansøgere.

Forklaringen er, påpeger hun, at menneskehandlere udnytter de lempeligere danske vilkår for asylansøger.

- Det er der slet ingen tvivl om. For godt et halvt år siden var jeg i en flygtningelejr i Kenya. Der stod det helt klart, at man godt er klar over, hvad der sker i verden, selv om man er flygtning. Man ved også, hvor de bedste forhold er, siger Inger Støjberg.

Hun vil sende alle afviste asylansøgere tilbage til hjemlandet. Samtidig vil hun sløjfe S-R-SF-regeringens lempelser af udlændingepolitikken.

- De burde slet ikke komme til Danmark, hvis de ikke har ret til at være her. Desuden kan vi hjælpe langt flere i flygtningelejre nærområdet. Man skal huske, at de stærkeste kommer til Danmark. De svageste sidder i flygtningelejrene. siger Inger Støjberg.

Af 1650 ekstra asylansøgere i år er 700 somaliere og 250 serbere - især romaer - samt 350 fra borgerkrigen i Syrien. Der er også fremgang fra Marokko, Burma, Nigeria og tjetjenere fra Rusland.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.