Venstre vil vise krigsveteraner vej til psykologen

Det skal være mere enkelt for tidligere udsendte at navigere i systemet, når de har brug for hjælp, lyder det.

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Mathias Løvgreen Bojesen Foto: Scanpix/Mathias Løvgreen Bojesen

Det gør ondt på Venstres politiske ordfører, at krigsveteraner føler sig svigtet og kritiserer Venstre for at løbe fra løfter om hjælp til tidligere udsendte soldater.

Regeringen har ikke glemt landets krigsveteraner. Indsatsen er på vej, forsikrer politisk ordfører Jakob Ellemann-Jensen (V).

- Rom blev desværre ikke bygget på én dag, og vores veteranpolitik i Danmark har også været længe undervejs, siger han.

I Politiken lørdag kritiserer veteraner, at valgløfter fra sidste år ikke er ført ud i livet endnu. Valgløfterne skulle forbedre forholdene for fysisk og psykisk belastede veteraner.

- Det er en kritik som virkelig gør ondt, og som vi tager meget seriøst, siger Jakob Ellemann-Jensen.

Veteranerne efterlyser blandt andet, at der bliver ansat veterankoordinatorer i alle landets kommuner. Det er et tiltag, som Venstres gruppeformand, Søren Gade, varslede i juni sidste år, skriver Politiken.

Men blot 16 ud af landets 98 kommuner har ansat en veterankoordinator.

Jakob Ellemann-Jensen erkender, at det skal være lettere for tidligere udsendte at finde frem til den rette hjælp, hvis de har problemer.

- Mange veteraner og pårørende oplever at blive kastebold i et system, der er svært overskueligt. Det er et af de steder, vi bliver nødt til at tage fat, siger han.

Spørgsmål: Så skal der være en veterankoordinator i hver kommune?

- Regeringen kommer med et servicetjek af veteranindsatsen inden flagdagen 5. september. Hvordan det konkret bliver udmøntet, må vi se, når det kommer, siger Jakob Ellemann-Jensen.

Ifølge paraplyorganisationen Veteranalliancen har indsatsen for tidligere udsendte hidtil været for symbolsk. Hædersmedaljer og en flagdag for Danmarks udsendte er ikke den type tiltag, som veteranerne har brug for, lyder det fra organisationen.

Men Jakob Ellemann-Jensen er uenig.

- Veteranpolitik handler både om støtte og anerkendelse. Det er vigtigt for mange at få den anerkendelse, der ligger i at få en medalje og en flagdag, siger han.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.